UPDATE Autostrada Sebes-Turda - licitatie de 700 de milioane de lei, incerta

de C.Z.     HotNews.ro
Luni, 31 martie 2014, 17:06 Achizitii | Stiri


A10 Sebes - Turda (pe loturi)
Foto: Hotnews
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) s-a ales cu o licitatie blocata in valoare de peste 700 de milioane de lei, in urma unei decizii luate de Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) in 7 februarie 2014, ca urmare a unor nereguli constatate la procedura de achizitie.

In anul 2013, CNADNR a scos la licitatie 4 loturi din Autostrada Sebes-Turda, procedura fiind contestata de o serie intreaga de firrme.

La CNSC a avut succes o contestatie depusa pentru atribuirea Lotului 2 al autostrazii, lucrare estimata la o valoare de peste 700 de milioane de lei.

CNADNR atribuise lucrarea lotului 2 unei asocierii de 10 firme: RCM Construzioni SRL-Imob Lux Construct SRL-Consinit SRL-Societatea de Constructii Napoca SA- Impresa Ferrara SNC Di Angela & Rossella Ferrara - SC T Dncor Rom Construct SRL - Shelter Construct SRL-Muratori&Affini Ravenna SCPA-Schiavo& C. SpA- Eurocerad International SRL.

CNSC a admis, insa, contestatiile firmei Strabag SRL, ale asocierii Aktor SA-Euroconstruct Trading si ale societatii Teloxim Con.  In speta, CNSC anuleaza raportul procedurii de atribuire a lucrarii pentru lotul 2 al autostrazii Sebest-Tirda si obliga CNADNR sa reevalueze ofetele depuse.

CNADNR si-a justificat decizia de a respinge ofertele firmelor contestatoare invocand tehnicalitati cum ar fi faptul ca nu au prezentat in cadrul ofertei depuse documente din care sa reiasa posibilitatea de utilizare a terenului, comisia de evaluare considerand ca la data depunerii ofertei, ofertantul nu avea locatia exacta, suprafata exacta si posibilitatea de utilizare a terenului.

Un alt motiv invocat de CNADNR pentru respingerea ofertelor firmelor constestatoare l-a constituit pretinsa neindeplinire a cerintei privind utilizarea unei "metode computerizate pentru planificare". Firmele respinse de CNADNR au aratat ca pentru procedurile de "planificare a executiei lucrarilor, asigurare a secventialitatii activitatilor si determinare a punctelor critice" nu poate folosi decat "metode computerizate apecializate" pentru planificare si management de contract, aratand si programele specifice utilizate la redactarea ofertei : Microsoft Project, Advanced Road Design (ARD), BRICSCAD, Microsoft Office.

In urma hotararii Consiliului National pentru Solutionarea contestatiilor, CNADNR avea obligatia sa reanalizeze in 15 zile toate ofertele constrctorilor pentru lotul 2 al autostrazii Sebes - Turda. CNADNR nu a comunicat pana in prezent o noua solutie privind contractul de lucrari pentru lotul 2.

In schimb, asocierea de firme condusa de RCM Construzioni, care a castigat initial contractul, a atacat in justitie contestatia competitorilor. La ultimul termen, in 27 martie, Curtea de Apel Bucuresti a decis amanarea cauzei.

UPDATE. In urma deciziei CNSC, Comisia de evaluare din cadrul CNADNR "a intrat în procedura de reevaluare a ofertelor", insa "asteapta solutionarea dosarelor in instanta", a comuncat Compania Nationala de Autostrazi, intr-un raspuns furnizat HotNews.ro.

"Întrucât decizia emisă de CNSC a dus la formularea unor plângeri din partea ofertanților adresată Curții de Apel București – Secția a VIII-a Contencios Administrativ și Fiscal, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA prin Comisia de evaluare așteaptă soluționarea dosarelor în instanța de judecată a Curții de Apel București. În urma deciziei instanței de judecată se va avea în vedere continuarea sau nu a procesului de reevaluare a ofertelor", mai precizeaza CNADNR in raspunsul adresat HotNews.ro.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5144 vizualizari

  • -2 (2 voturi)    
    asta care e? (Marţi, 1 aprilie 2014, 12:42)

    catelu [utilizator]

    E vorba de autostrada Brasov - Bors, sau ce tronson e asta Turda - Sebes? E ceva tronson oferit bonus de mama lui Sova?


Abonare la comentarii cu RSS


Proiect initiat de HotNews.ro si Freedom House Romania
Proiect finantat de Comisia Europeana

Platforma initiata de Freedom House si Asociatia Actori Europeni, cu sprijinul HotNews.ro in cadrul programului „Combaterea fraudei in achizitii publice”, derulat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin „Programul de prevenire si lupta contra criminalitatii” – Directia Generala Afaceri Interne.

Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Aceasta sectiune nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene sau a vreunuia dintre partenererii implicati in derularea proiectului. Este o platforma pusa la dispozitia publicului care isi propune sa ajute la transparentizarea procesului de achizitii publice si la monitorizarea unor dosare importante care se afla pe rolul instantelor.

Pentru informatii despre activitatea Comisiei Europene va invitam sa vizitati adresa web a Reprezentantei CE in Romania si pagina Comisiei Europene. Informatiile despre programe finantate de Uniunea Europeana sunt accesibile in sectiunea granturi a site-ului Comisiei Europene.

Proiectul „Combaterea fraudei in achizitiile publice” urmareste sa aiba un efect benefic atat asupra capacitatii institutionale a autoritatilor romane de a solutiona cazurile de frauda, coruptie si alte infractiuni in achizitii publice, cat si asupra posibilitatilor acestor institutii de a coopera.

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by