​INFOGRAFIE

Achizitiile de peste 51 de milioane de euro facute de primaria lui Rares Manescu, omul lui Crin de la Sectorul 6

de Redactia     HotNews.ro - Freedom House
Luni, 8 decembrie 2014, 19:21 Achizitii | Stiri


Rares Manescu si Crin Antonescu
Foto: Rares-Manescu.ro
Rares Manescu (PNL) a facut achizitii publice de peste 51 de milioane euro (fara TVA) in cei doi ani la conducerea Primariei sectorului 6 din Bucuresti. HotNews - Freedom House au monitorizat toate contractele acordate si publicate in SEAP (Sistemul electronic de achizitii publice – www.e-licitatie.ro ) de catre Primaria si Administratia domeniului public (ADP) sector 6 incepand cu luna iunie 2012 de cand Manescu a devenit primar. Cele mai mari sume s-au dus pentru credite, modernizare urbanistica – strazi, trotuare, parcari - si amenajarea spatiilor verzi. Banii au mers la companii acuzate ca dau spaga pentru contracte sau la firme de partid.

Incredintarile directe, licitatiile cu un singur participant si descalificarea competitorilor prin intermediul caietului de sarcini sunt metodele intalnite in achizitiile Primariei lui Manescu. Firme care faceau afaceri bune in sectorul 6 pe vremea fostului primar de la PDL, Cristian Poteras, castiga contracte in continuare.

Rares Manescu este considerat omul lui Crin Antonescu si exponent al grupului de la Monaco, al carui lider informal ar fi omul de afaceri Dragos Dobrescu de la compania de salubritate Romprest.
TOP TEN achizitii ale Primariei lui Rares Manescu:

Nota: preturile sunt fara TVA

1.    Contracte pentru creditare acordate fara licitatie bancii ING. Costuri de aproape 20 de milioane de euro reprezentand dobanzi si comisioane pentru credite de peste 110 milioane de euro

2   Contracte de peste 19 milioane de euro din fonduri europene pentru modernizare urbanistica si amenajarea spatiilor verzi in cartierele Militari si Drumul Taberei. Banii merg catre:

-    compania unui lider UNPR acuzata ca da spagi pentru contracte. Vezi in text despre cine e vorba.
-    firma unui ‘parinte al spatiilor verzi’, acuzata ca umfla preturile si da spagi pentru contracte.
-    firma unui fost partener de afaceri al familiei teroristului Omar Hayssam.
-    compania fratilor Erbasu, perchezitionati in dosarul Radet.

3.    Parcari "inteligente" de 3,3 milioane de euro, construite si intretinute de o singura firma adusa de fostul primar, pedelistul Cristian Poteras

4.    2,4 milioane euro pentru o firma cu conexiuni in PDL, asociata in trecut cu un "rege al spatiilor verzi" si cu Romprest, compania de salubritate in actionariatul careia a intrat si Dragos Dobrescu, liderul grupului de la Monaco
 
5.    2,4 milioane euro pentru programul cornul si laptele

6.    1,3 milioane euro pentru carburanti si bitum catre o firma care a vandut combustibili Academiei de politie. Doar oferta acestei firme a fost declarata admisibila

7.    1 million de euro acordat fara licitatie pentru consultanta financiara pe programul de reabilitare termica a blocurilor

8.    700 de mii de euro pentru o firma de pe vremea pedelistului Poteras. Contracte acordate fie fara licitatie, fie cu licitatie la care s-a prezentat doar firma de casa

9.     Peste 630 de mii de euro pentru servicii de curatenie de la omul unui greu din PNL, acuzat de interventii pentru contracte si judecat in doua dosare penale. Vezi in text despre cine e vorba

10.    140 de mii de euro pentru firma unui deputat UNPR specializat pe afaceri cu statul. DNA si Curtea de Conturi l-au luat in vizor: plati pentru lucrari fictive.

BONUS:

11.    140 de mii de euro, fonduri europene, pentru o firma care a lucrat la reabilitarea parcului Moghioros din Drumul Taberei

12.    100 de mii de euro pentru arhiva ADP sector 6.

Observatii:

-    Direct in buzunar. Multe contracte acordate prin incredintare directa.

-    Alearga singur si castiga. Contracte atribuite prin licitatie cu un singur participant.

-    Multi veniti, putini alesi. In unele cazuri, desi la licitatii s-au inscris mai multe firme, doar ofertele companiilor castigatoare au fost declarate admisibile. Diferenta s-a facut prin caietul de sarcini, nu prin pretul cel mai scazut.

-    La vremuri noi, tot noi. Firme abonate la contracte in sectorul 6 pe vremea pedelistului Cristian Poteras continua sa fie abonate si pe vremea lui Manescu.

-    Firme de casa. Companii care nu au afaceri de anvergura decat in sectorul 6.

INFOGRAFIC - Achizitiile facute de primarul Rares ManescuCine e Rares Manescu

Rares Manescu este primarul sectorului 6 din 2012 cand a candidat pe lista USL din partea PNL. Candidatura lui a fost impusa de seful de atunci al PNL, Crin Antonescu, cu riscul unor tensiuni in USL, in ciuda PSD care revendica pozitia pentru Gabriel Mutu, omul lui Victor Ponta si in pofida  gruparii Chiliman-Moisescu care controla PNL Bucuresti. 

Liberal din ‘90

Rares Manescu se mandreste ca este liberal din ianuarie ‘90. Este presedinte al PNL Sector 6 din 2001 si vicepresedinte al PNL. Intre 2004-2008 a detinut un mandat de deputat. Manescu a fost trezorierul partidului si secretar general interimar cand seful PNL era Crin Antonescu.

Ramona Manescu, sotia lui Rares Manescu
Foto: Agerpres
Sot de ministru si doctor in economie

Este sotul fostului ministru al Transporturilor, actualul europarlamentar PNL Ramona Manescu. In declaratia de avere, Manescu spune ca are un teren, doua imobile si trei masini. Potrivit CV-ului, este doctor in Economie.

Omul lui Crin. Exponent al grupului de la Monaco

Presa a relatat ca Rares Manescu a fost unul dintre apropiatii lui Crin Antonescu pe cand acesta era presedinte al PNL. Manescu este legat de misteriosul grup de la Monaco condus de la fel de misteriosul Dragos Dobrescu, unul dintre patronii Romprest, compania de salubritate ce opereaza in sectorul 1. Iata ce au scris unii dintre vectorii de opinie despre aceste legaturi:

 • Cornel Nistorescu, Cotidianul:Acest personaj (R.Manescu, n.n) este prietenul la cataramă al preşedintelui PNL (...) Nu de ieri, de azi, ci de 20 de ani (...) Încă nu şi-a dat drumul în marile proiecte imobiliare la care, alături de Dragoş Dobrescu, este dacă nu artist, măcar valet fidel.’ Detalii aici.
 • Sorina Matei, B1:Liderul grupării este numitul Dragoş Dobrescu, un om cu o avere estimată la 150 de milioane de euro, cu mulţi bani ca toţi membrii grupului, cu multe afaceri, cu multe firme şi naş al soţilor Mănescu (…) De când Crin Antonescu a ajuns preşedinte al PNL se ştie atât: între soţii Mănescu, Dragoş Dobrescu şi Crin Antonescu există o relaţie foarte strânsă din multe puncte de vedere". Detalii aici.
 • Radu Tudor, A3: "Rares Manescu este si el un apropiat al lui Crin Antonescu. Relatia dintre cei doi e intarita si de prietenia comuna cu un om de afaceri potent si relativ influent, pe numele sau Dragos Dobrescu" Detalii aici.
 • Stelian Tanase, TVR: "Rareş Mănescu, apropiat de grupul de la Monaco, botezat la cununie de Dragoş Dobrescu, cel mai bun amic al lui Elan Schwartzenberg, unul din personajele cheie ale grupului de la Monaco. Chestiunea interesantă este că Rareş Mănescu, trezorier şi vice PNL, este f. apropiat de Crin Antonescu." Detalii aici.
 • Dan Tapalaga, HotNews, in august 2013 dupa numirea Ramonei Manescu la Transporturi: “Seful PNL Crin Antonescu imi pare cel mai castigat din toata afacerea. Are un om de incredere pus la un minister banos? Are. Isi asigura astfel o buna gestiune a finantarii campaniei? Evident ca da. Primesc finantatori importanti, ca Dragos Dobrescu, alti membri ai "grupului de la Monaco" cale libera catre contracte generoase? Primesc.“ Detalii aici.

Fostul primar, Cristian Poteras, legat si el de grupul de la Monaco

Fostul edil al sectorului 6, Cristian Poteras (PDL), a fost trimis in judecata de DNA in 2011 pentru retrocedari ilegale de terenuri. Unul dintre beneficiarii retrocedarilor a fost Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg. Detalii aici.

In aprilie, Judecatoria sectorului 6 l-a achitat pe fostul primar Cristian Poteras, insa procesul e in faza de apel la Curtea de apel Bucuresti. Urmatorul termen de judecata este pe 17 decembrie.

Contracte pentru credite acordate bancii ING fara licitatie. Costuri de aproape 20 de milioane de euro reprezentand dobanzi si comisioane pentru linii de credit de peste 110 milioane de euro

Primaria condusa de Rares Manescu a incheiat 3 contracte pentru creditare cu ING Bank prin negociere sau negociere accelerata.

23 iulie 2013: Primaria a accesat o line de credit de pana la 18 milioane de euro pentru co-finantarea proiectelor cu bani europeni. Costul creditului: aproape 2,7 milioane de euro.

5 martie 2014: Primaria lui Manescu acceseaza o noua linie de credit de pana la 39 de milioane de euro de la ING Bank pentru refinantarea imprumutului intern contractat de la Banca Comerciala Romana. Pentru acest nou credit, Primaria va plati dobanzi si comisioane de peste 9 milioane de euro.

5 martie 2014: Noua linie de creditare accesata de la ING Bank pentru un credit de pana la 53 de milioane de euro. Dobanzi si comisioane de peste 8 milioane de euro."

------------------------------------------------------------------------------

1.    Contracte de peste 19 milioane de euro din fonduri europene pentru modernizare urbanistica si amenajarea spatiilor verzi in cartierele Militari si Drumul Taberei

Banii merg catre:

-    compania unui lider UNPR, acuzata ca da spagi pentru contracte
-    firma unui ‘parinte al spatiilor verzi’, acuzata si ea ca da spagi pentru contracte si umfla preturile
-    firma unui fost partener de afaceri cu Mukles Omar, urmarit international, fratele teroristului Omar Hayssam
-    compania fratilor Erbasu, perchezitionati in dosarul Radet

Primaria sectorului 6 Bucuresti a atribuit 5 contracte de peste 19 milioane de euro - fonduri europene - pentru amenajarea spatiilor verzi, modernizare urbanistica strazi, trotuare, parcari si monitorizare video in cartierele Drumul Taberei si Militari. Atribuirea contractelor s-a facut prin licitatie deschisa. Criteriul de atribuire ar fi fost pretul cel mai scazut. Desi s-au inscris mai multe firme, doar ofertele firmelor castigatoare au fost declarate admisibile.

Monitorizarea video catre UTI Grup

Tiberiu Urdareanu
Foto: AGERPRES
13 ianuarie 2014: Contractul privind monitorizarea video de aproape 600 de mii de euro a fost atribuit catre UTI Group. Au fost primite 6 oferte si doar una declarata admisibila, cea a companiei castigatoare. UTI Grup este o firma din portofoliul omului de afaceri Tiberiu Urdareanu.

Cu o avere estimata la peste 100 milioane euro, Urdareanu este presedintele Departamentului energie, resurse si politici industriale al UNPR, partidul infiintat de vicepremierul Gabriel Oprea.
Reprezentantii UTI i-ar fi dat spaga lui Uioreanu

In dosarul sefului CJ Cluj, Horea Uioreanu, procurorii DNA sustin ca un reprezentant al UTI l-a mituit pe oficial pentru a primi contracte pe bani publici. Iata ce se retine in actul de acuzare:

‘Horea Uioreanu a pretins, impreuna cu inculpatul Petran Ioan, consilier judetean, la data de 9 aprilie 2014, de la inculpatul Davidescu Gabriel Radu, director de dezvoltare al UTI Grup SA, suma de 20 de mii de euro (cate 10.000 euro pentru fiecare din cei doi reprezentanti ai Consiliului Judetean Cluj) pentru ca, in exercitarea atributiilor functiei, sa promoveze in cadrul CJ Cluj un proiect de hotarare si sa emita o Hotarare de Consiliu Judetean, prin care sa se aprobe, in favoarea societatii UTI Hotel & Parking SRL, in cadrul contractului de concesiune derulat cu CJ Cluj, realizarea unei parcari long term pentru 108 locuri in incinta Aeroportului International Avram Iancu Cluj Napoca. Din banii pretinsi, la data de 17 aprilie 2014, a primit efectiv 5 mii de euro.’

Amenajarea spatiilor verzi catre Ionel Olteanu si Sorin Cosac

14 octombrie 2013: Contractul de peste 4 milioane de euro privind amenajarea spatiilor verzi din cartierul Militari a fost dat firmei Ro-Verde Landscaping din Petresti, comuna Corbeanca, Ilfov. In aceeasi zi a fost atribuit aceleasi firme un contract similar de peste 5,5 milioane de euro pentru cartierul Drumul Taberei. In ambele cazuri au fost primite 4 oferte si doar una declarata admisibila.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma este detinuta de Ion Olteanu (90 %) si Marius Catalin Visan (10 %), ambii nascuti in judetul Giurgiu. Potrivit site-ului Ministerului de finante, firma Ro-Verde Landscaping a fost înfiinţată în 2011 si are 24 angajaţi. In 2013 a raportat un profit de peste 330 de mii de euro, desi cu un an in urma avea un profit de numai 3300 de euro. Pina in decembrie 2013, firma a fost deţinută de Iuliana Madlen Lazăr (90%) şi de Marius Cătălin Vişan (10%). Lazăr a fost consilier prezidenţial în mandatul preşedintelui Ion Iliescu. Ea era asociata in firma Eco Distribution cu Ionel Olteanu.
Cine e Ionel Olteanu

Este un vechi ‘cunoscut’ al monitorizarilor pe achizitii publice HotNews-Freedom House. Este supranumit de presa ‘parintele spatiilor verzi din Bucuresti” pentru ca firmele sale au foarte multe contracte cu primariile din Capitala si nu numai. Firmele lui au castigat contracte cu primaria Craiova condusa de Olguta Vasilescu – detalii aici si cu CJ Braila condus de baronul PSD, Gheorghe Bunea Stancu – detalii aici.

Curtea de Conturi: firma lui Olteanu umfla preturile

Gandul.info citeaza un raport al Curtii de conturi potrivit caruia una dintre firmele lui Olteanu a supraevaluat costul lucrarilor la spatii verzi: ‘Firma lui Olteanu a facut, in 2009, obiectul unui Control al Curtii de Conturi la ADP sector 1, care a constatat ca firma Eco Horticultura a umflat preturile.’

Dinozaur din buxus din sectorul lui Piedone
Foto: Cu Presa de Perete (Wordpress)
Firmele lui Ionut Olteanu au facut si dinozaurii si minerii din buxus ai lui Piedone, primarul PC al sectorului 4. Incognito Romania Libera: "Marim preturile, sa-i dam si primarului 10%" 

O investigatie incognito “Romania Libera” a aratat ca reprezentantii firmei Eco Horticultura detinuta de Ionut Olteanu erau dispusi sa umfle preturile si  chiar au negociat cu reporterii comisionul primarului: 10% din valoarea contractului. Mama lui Olteanu, Gica, le-a spus ziaristilor ca a facut intelegeri de acest gen cu “sute de primarii”. Puteti urmari investigatia incognito RL aici.

Cine sunt firmele subcontractoare


Potrivit anuntului de atribuire publicat in SEAP (Sistemul electronic de achizitii publice – www.e-licitatie.ro), 30 la suta din valoarea contractului pentru cartierul Militari a fost subcontractat ceea ce inseamna 1,2 milioane de euro. Potrivit Primariei sectorului 6, firmele subcontractoare sunt Domenii Construct si Urban Lanscape, ambele din sectorul 1, Bucuresti.

Potrivit Registrului Comertului, Domenii Construct este detinuta de Cosmin Juganaru de 29 de ani din Bucuresti. In 2013, firma a avut 4 angajati si un profit net de aproape 77 de mii de euro.

Cealalta firma, Urban Landscape, este detinuta de Sorin Cristian Cosac (85 %) de 36 de ani din Bucuresti si Alina Cristina Duminica (15%) de 37 de ani, tot din Bucuresti. Firma a fost infiintata in noiembrie 2013, adica la o luna dupa ce firma lui Olteanu, Ro-Verde Landscaping, a castigat contractul de 4 milioane de euro de la Primaria sectorului 6.

Potrivit relatarilor din presa, Sorin Cristian Cosac a fost asociat in 2002 in firma General Grup cu Mukles Omar, fratele teroristului Omar Hayssam. Mukles Omar este el insusi urmarit international dupa ce a fost condamnat definitv de Inalta Curte la 5 ani de detentie pentru ca in 2006 l-a ajutat pe Hayssam sa fuga din tara. Detalii aici.

Cosac a infiintat in 2008 si firma Cris Garden, abonata la contracte cu statul pentru amenajarea spatiilor verzi. Cel mai mare contract a fost semnat pe 8 ani cu Primaria sectorului 3 condusa de Robert Negoita (PSD) pentru intretinerea celor 4 parcuri mari din sector: Titan, Alexandru Ioan Cuza – IOR, Titanii si Gheorghe Petrascu. Valoarea: peste 50 de milioane de euro. Hotnews a publicat contractul dintre Primaria sectorului 3 si firma lui Sorin Cosac, Cris Garden. Detalii aici.

In 2012, firma lui Cosac, Cris Garden a semnat un contract similar cu Primaria sectorului 2 codusa de Neculai Ontanu de la UNPR. Valoarea: peste 11 milioane de euro.

9,3 milioane euro pentru trotuare si parcari catre Constructii Erbasu SA.

20 ianuarie 2014: Un contract de aproape 4,8 milioane de euro pentru modernizare urbanistica in cartierul Militari a fost atribuit companiei Constructii Erbasu S.A. In aceeasi zi este semnat cu aceeasi companie un contract similar de peste 4,5 milioane de euro pentru cartierul Drumul Taberei.

In ambele cazuri, un procent de 20 la suta din lucrarile de executie a fost subcontractat catre Erbasu Edil Construct si un alt procent de 20 la suta a fost subcontractat catre Erbasu Total Construct.  Au fost primite 13 oferte, insa doar oferta companiei Erbasu a fost declarata admisibila.

Erbasu si Urdareanu lucreaza la parcul Moghioros

Constructii Erbasu SA si o firma din grupul UTI al lui Tiberiu Urdareanu fac parte din asocierea care modernizeaza parcul Moghioros in schimbul a 15 milioane de euro. Contractul a fost atribuit in aprilie 2012 de fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteras. Detalii aici.

Firmele din grupul Erbasu apartin fratilor Alex si Cristian Erbasu. Averea fratilor este estimata de revista Capital la 34-35 milioane de euro. Cristian Erbasu este si presedintele Asociatiei societatilor din constructii. In martie 2013, locuintele fratilor Erbasu au fost perchezitionate in dosarul Radet, insa de atunci Parchetul Capitalei nu a mai comunicat date despre ancheta. Detalii aici.

--------------------------------------------------------------------------------------

2.    Parcari ‘inteligente’ de 3,3 milioane de euro, construite si intretinute de o singura firma adusa de fostul primar, pedelistul Cristian Poteras
 

Incepand cu anul 2010, firma Tettas din sectorul 1 a construit parcarile supraterane pe schelet metalic din sectorul 6 si se ocupa de intretinerea si repararea lor. Au fost construite deja mai multe module pe verticală, prevăzute fiecare cu 24 de locuri, in Militari, Crangasi si Drumul Taberei.

Contracte doar cu Primaria sectorului 6


Parcare automata sector 6
Foto: Hotnews
De cand liberalul Rares Manescu este primar la sectorul 6, constructorul parcarilor a castigat 5 contracte de 3,3 milioane de euro. Pe vremea pedelistului Cristian Poteras, firma Tettas a incheiat 3 contracte de 3,6 milioane de euro. In total, 8 contracte de aproape 7 milioane de euro pentru constructia, intretinerea si reparatia parcarilor inteligente din sectorul 6. Potrivit portalului guvernamental unde se publica toate achizitiile publice facute de institutii ale statului – www.e-licitatie.ro , firma Tettas figureaza cu contracte doar cu Primaria Sectorului 6 si cu ADP sector 6.

Compania a castigat toate contractele subsecvente pentru intretinerea sau pentru constructia unor module noi pentru ca – a motivat Primaria - este singura firma din tara care construieste acest tip de parcari. Toate cele 5 contracte acordate firmei Tettas de cand sectorul 6 este condus de Rares Manescu au fost acordate prin incredintare directa.

Lista contractelor Tettas atribuite de cand Rares Manescu este primar:


31 august 2012: ADP sector 6 a achizitionat de la aceasta firma servicii de peste 20 de mii de euro pentru intretinerea si repararea parcarilor inteligente tip Smart Parking. 

3 decembrie 2012: Primaria Sectorului 6 a atribuit un contract de aproape 1,2 milioane de euro pentru constructia de noi parcari.

20 mai 2013: Compania Tettas a mai castigat un contract de aproape 180 de mii de euro. Este vorba de servicii de intretinere a parcarilor.

29 iulie 2014: ADP sector 6 a incheiat un nou contract de peste 400 de mii de euro pentru intretinerea parcarilor inteligente.

6 noiembrie 2014: Nou contract de peste 1,5 milioane de euro pentru constructia de parcari supraterane etajate automatizate.

Vasile Constantin, patron Tettas
Foto: Informatia Zilei
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma apartine lui Vasile Constantin si fiului sau, Ioan Adrian Constantin.


---------------------------------------------------------------------------

3.    2,4 milioane euro pentru o firma cu conexiuni in PDL, asociata in trecut cu o firma a lui Ionel Olteanu si Romprest

ADP sector 6 a cheltuit 2,4 milioane de euro pentru intretinerea spatiilor vezi. Contractul (acord – cadru) a ajuns la o companie detinuta de un om de afaceri cu legaturi in PDL.

4 iunie 2013: ADP a scos la licitatie serviciile de toaletare a copacilor din sector. La licitatie s-au inscris trei firme, insa numai oferta companiei castigatoare a fost declarata admisibila: Geca Impex P.M. Initial, autoritatea a estimat valoarea contractului la 3,4 milioane euro. In final, licitatia a fost castigata cu 2,4 milioane euro. ADP-ul sustine ca a ales oferta cea mai avantajoasa economic, care a respectat caietul de sarcini.

Asociata cu o firma a Ionel Olteanu si cu Romprest

Incepand cu 2007, firma figureaza cu alte 16 contracte castigate in sectoarele 1, 2 si 4 din Bucuresti. In 2009, Geca Impex a castigat, alaturi de Triumf Gardening, Garden Center (firma lui Ionel Olteanu) si Romprest  (compania de salubritate in actionariatul careia a intrat in martie 2014 si Dragos Dobrescu, asa-zisul lider al grupului de la Monaco), un contract pe 4 ani de 45 milioane euro pentru intretinerea spatiilor verzi din sectorul 1. În 2008, aceeasi companie a obtinut un contract de peste 15 milioane de euro pentru intretinerea spatiilor verzi din sectorul 2.

Geca Impex este detinuta de catre Gelu si Verona Palamaru. Presa a relatat ca Gelu Palamaru are legaturi stranse cu unii membri ai PDL.

Palamaru a fost coleg de facultate la Silvicultura, la Brasov cu Gheorghe Flutur si ar fi nasul liderului PDL. De asemenea, Palamaru ar fi fost un sustinator al lui Vasile Gherasim, fostul primar PSD al Sectorului 1, acum deputat PDL.

--------------------------------------------------------------------

4.    2,4 milioane euro pentru programul cornul si laptele

27 august 2013: Primaria sectorului 6 a atribuit prin licitatie deschisa 2 contracte (acorduri-cadru pe 4 ani) de peste 2,4 milioane de euro pentru furnizarea de cornuri si lapte pentru elevii din sector.

Contractul pentru lapte de peste 1,6 milioane de euro a fost atribuit catre compania Dorna. Producatorul de lactate este detinut de grupul francez, Lactalis, unul dintre cei mai puternici jucători din industria mondială a laptelui.
Contractul pentru cornuri de aproape 800 de mii de euro a fost atribuit companiei Vel Pitar, un important producator national de produse de panificatie. Directorul general al companiei este Gheorghe Francu, vicepresedinte al Rompan, asociatia producatorilor din panificatie.

------------------------------------------------------------------------------------

5.    1,3 milioane euro pentru carburanti si bitum merg catre o firma care a vandut carburanti Academiei de politie. Doar oferta acestei firme a fost declarata admisibila

Firma Dragon Oil Star din Pitesti a castigat doua contracte de la ADP sector 6 in valoare de 1,3 milioane euro pentru furnizare de carburanti si bitum.

Compania este detinuta de omul de afaceri Dumitru Bobeanu din Arges. Compania a mai furnizat produse petroliere catre autoritatile locale din judet. In 2011, presa a relatat ca Dragon Oil Star a furnizat carburanti pentru Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

26 mai 2014: ADP a incheiat un acord cadru de 380 de mii de euro  pentru furnizarea de bitum pentru asfaltari sau plombarea soselelor. A fost organizata licitatie la care au depus oferte opt companii, insa numai oferta firmei castigatoare a fost declarata admisibila, Dragon Oil Star.

20 mai 2014: ADP a cumparat motorina de 950 de mii de euro. Contractul (acord-cadru) a fost acordat prin licitatie publica la care s-au inscris patru companii, insa, din nou, doar oferta Dragon Oil Star a fost declarata admisibila.

-----------------------------------------------------------

6.    1 million de euro acordat fara licitatie pentru consultanta financiara pe programul de reabilitare termica a blocurilor

22 iulie 2014:
Primaria sectorului 6 a atribuit un contract (acord-cadru) de aproape 1 milion de euro pentru consultanta financiara in vederea monitorizarii si refinantarii programului de reabilitare termica a blocurilor.
42 de milioane de euro puse la bataie de BEI pentru reabilitarea blocurilor

Potrivit anuntului facut de Primaria sectorului 6 pe site-ul guvernamental www.e-licitatie.ro, suma ramasa din programul de reabilitare termica a blocurilor de locuinte derulat cu Banca Europeana de Investitii este de 42 milioane euro.

Contract fara licitatie

Mihai Silviu Tudorancea patron TUD Business Consulting
Foto: tvr.ro
Contractul a fost atribuit prin negociere, iar criteriile de selectie ar fi fost oferta cea mai avantajoasa economic si respectarea caietului de sarcini. Au fost primite 2 oferte din care doar una declarata admisibila, cea a firmei castigatoare: TUD Business Consulting din sectorul 6, Bucuresti. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma apartine lui Mihai Silviu Tudorancea.

In aprilie 2014, firma a incheiat un contract similar de consultanta de peste 1,7 milioane de euro si cu Primaria sectorului 3 condusa de Robert Negoita de la PSD. In 2011, aceeasi companie a incheiat un contract de 2 milioane de euro cu Primaria sectorului 4 condusa de Cristian Popescu Piedone de la PC. Potrivit propriului portofoliu, compania are contracte de consultanta incheiate cu 18 primarii si institutii publice din Romania, inclusiv cu Primaria Capitalei. Detalii aici.

-----------------------------------------------------------------------------

7.    Contracte de 700 de mii de euro pentru o firma de pe vremea lui Poteras acordate fie fara licitatie, fie cu licitatie la care s-a prezentat doar firma de casa

De cand a devenit primar Rares Manescu, din iunie 2012, ADP sector 6 a acordat 5 contracte de aproape 700 de mii de euro catre firma Gida Prod Serv din Bucuresti. Trei contracte au fost date prin incredintare directa, iar doua prin licitatie cu un singur participant.

10 octombrie 2012: ADP sector 6 a cumparat panouri pentru garduri metalice de peste 67 de mii de euro. Contractul a fost acordat prin negociere directa firmei Gida Prod Serv.

29 ianuarie 2013: Aceeasi firma a castigat si un contract de peste 230 de mii de euro pentru deszapezire. A fost organizata licitatie, insa a participat doar firma Gida Prod Serv. Firma a obtinut mai multi bani decat a estimat initial ADP sector 6. Valoarea contractului a fost estimata la peste 220 de mii de euro ca, in final, sa ajunga la peste 230 de mii de euro.

23 mai 2013: ADP a inchiriat cisterne de la Gida Prod Serv si a platit peste 110 mii de euro. Contractul a fost acordat prin incredintare directa. ADP-ul a motivat ca a aparut o "situatie de urgenta extrema in urma unor evenimente ce nu puteau fi prevazute."

28 iunie 2013: ADP Sector 6 inchiriaza din nou cisterne de la Gida Prod Serv. De aceasta data, contractul a fost dat prin licitatie deschisa, la care – din nou – a participat doar aceasta firma. In urma licitatiei, a fost incheiat un acord cadru de aproape 190 de mii de euro.

22 august 2013:
Gida Prod Serv mai castiga un contract de la ADP Sector 6. Este vorba tot de furnizarea de panouri metalice. Contractul a fost acordat prin negociere directa. ADP a motivat ca doar aceasta companie putea livra panourile metalice. Valoarea contractului a fost de aproape 100 de mii de euro.

Contracte doar cu ADP sector 6 si pe vremea lui Poteras

Intre 2008 si 2012, firma figureaza in Sistemul electronic de achizitii publice cu 8 contracte de peste 700 de mii de euro tot cu ADP sector 6. Pe vremea aceea, sectorul era condus de Cristian Poteras de la PDL. Contractele au fost pentru furnizare de panouri metalice, deszapezire, furnizare de materiale antiderapante sau inchiriere de utilaje pentru deszapezire.

Firma este detinuta de Jenica şi Gheorghe Tanasescu. Jenica Tanasescu este asociata cu fiul ei, Daniel Tanasescu si in compania Protstar. In 2010, aceasta societate a castigat un contract de peste 450 de mii de euro de la Primaria Sectorului 2 condusa de Neculai Ontanu de la UNPR. Contractul viza servicii de paza.

------------------------------------------------------------------------------

8.    Licitatie cu un singur participant. Peste 630 de mii de euro pentru servicii de curatenie de la firma unui apropiat al lui Dumitru Samson, fiul vitreg al fostului ministru PNL al Apararii, generalul Corneliu Dobritoiu. Samson, acuzat de interventii pentru contracte si judecat in doua dosare penale

11 iunie 2014: Primaria sectorului 6 a atribuit un contract de peste 630 de mii de euro pentru servicii de curatenie. Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, iar criteriul de selectie ar fi fost pretul cel mai scazut. A fost o singura oferta primita si declarata admisibila. Contractul a fost atribuit  firmei Exclusive Clean International din Bucuresti. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma este detinuta de Dragos-Constantin si Maria-Ofelia Moisa.

Dumitru Samson
Foto: Stiri de Cluj
Omul lui Dumitru Samson, fiul vitreg al fostului ministru PNL al Apararii, generalul Corneliu Dobritoiu.

Potrivit unei declaratii date in fata procurorilor DNA de Razvan Pop - consilierul presedintelui suspendat al CJ Cluj, liberalul Horea Uioreanu,  anchetat pentru coruptie - si citate de ziardecluj.ro, firma Exclusive Clean a castigat contractul de curatenie la Aeroportul din Cluj la interventia lui Dumitru Samson:

"Cunosc faptul ca Samson Dumitru a negociat cu Horea Uioreanu in toamna anului 2013 obtinerea contractului de curatenie de la Aeroportul din Cluj-Napoca, contract pe care l-a atribuit societatii Exclusiv Cleaning SRL, detinuta de Moisa Dragos, apropiat al lui Samson. De contract a fost interesat si Veres Eugen, insa Uioreanu i-a propus sa subcontracteze de la Exclusiv Cleaning", a declarat fostul consilier personal al lui Uioreanu, Razvan Pop, in fata procurorilor DNA.

Moisa a fost martor in procesul de coruptie al lui Dumitru Samson. Detalii aici.

Samson este judecat in doua dosare penale. El ar fi vandut clipuri de promovare a Romaniei cu Dracula la un pret de 8 ori mai mare.

Dumitru Samson este acuzat de procurorii DNA ca, in 2006, a vandut Autoritatii nationale de turism 5 clipuri de promovare a Romaniei in care personajul principal era Dracula. Procurorii sustin ca aceste clipuri costau in realitate 200 de mii de euro, in timp ce firma lui Samson le-ar vandut cu aproape 1,6 milioane de euro. In decembrie anul trecut, Judecatoria sectorului 1 l-a achitat pe Dumitru Samson, insa i-a condamnat la cateva luni de inchisoare cu suspendare pe functionarii de la ANT care au cumparat clipurile de la el. Acum, dosarul este in recurs la Curtea de apel Bucuresti. Urmatorul termen de judecata este stabilit pentru data de 9 decembrie. Detalii aici.

Judecat si pentru fraude la referendum

In 2012, Dumitru Samson a fost anchetat de DNA Cluj, alaturi de fostul ministru PNL a Apararii, Theodor Atanasiu, pentru fraude la referendumul privind demiterea presedintelui Romaniei. Samson l-ar fi platit pe un interlop local, Bodan Magurean, ca sa scoata lumea la vot pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. In plus, Samson i-ar fi promis contracte:

'S-a mai stabilit că, în schimbul sprijinului acordat, învinuitul Samson Dumitru i-a promis învinuitului Măgurean Bogdan că va utiliza influenta de care se bucură la nivelul ministerelor si îi va influenta pe functionari să acorde contracte firmei de pază si protectie reprezentate de Măgurean Bogdan.' se arata in comunicatul DNA. Detalii aici.

In decembrie 2012, Dumitru Samson a fost trimis in judecata de Parchetul general pentru fraude la referendum - detalii aici.

- in vreme ce fostul ministru al Apararii Theodor Atanasiu a fost scos de sub urmarire penala in ianuarie 2014.

Instantele paseaza dosarul lui Samson

Judecatoria Cluj Napoca a declinat dosarul lui Samson privind referendumul la Tribunalul Cluj. Pe 6 noiembrie, Tribunalul Cluj a declinat dosarul la Judecatoria Cluj. Acum, procesul s-a mutat la Curtea de apel Cluj care va trebui sa stabileasca pe 16 decembrie cine trebuie sa judece cazul: Judecatoria sau Tribunalul Cluj? Detalii aici.

----------------------------------------------------------------------------------

9.    140 de mii de euro pentru firma unui deputat UNPR ex-PSD specializat pe afaceri cu statul. Curtea de Conturi: plati pentru lucrari fictive. DNA face verificari

29 ianuarie 2013: ADP sector 6 a scos la licitatie un contract pentru deszapezire de aproape 140 de mii de euro. Contractul a fost castigat de firma Ghecon Construct din sectorul 3. Firma a fost infiintata de deputatul Costica Mazilu, presedinte al UNPR Valcea, fost membru PSD. In 2011, parlamentarul a iesit formal din compania Ghecon Construct. Mazilu este la al doilea mandat de deputat. A intrat in Parlament in 2008 din partea PSD.

Firma sa, Ghecon Construct, s-a specializat pe afaceri cu statul. Contracte inclusiv cu primariile din propriul colegiu parlamentar.

Primaria sectorului 5, Administratia Strazilor Bucuresti aflata in subordinea Primariei Capitalei, Consiliul Judeţean Vrancea, primarii inclusiv din colegiul in care a fost ales parlamentar se afla pe lista lui Mazilu. Vezi aici declaratia de interese a deputatului din 2011.

Asociat cu firma unei foste senatoare PDL

In 2008, Ghecon Construct a obtinut, alaturi de Eurovia Construct International, un contract de 20 de milioane euro pentru asfaltare in orasul Bragadiru. Eurovia apartine familiei Corneliei Cazacu, fost senator PDL. Compania era una dintre firmele care castiga lucrari de asfaltare in Bucuresti cand administratia era condusa de PDL.

Curtea de Conturi: plati pentru lucrari fictive catre firma lui Mazilu

Potrivit Adevarul.ro, pe vremea primarului Capitalei, Adriean Videanu, Curtea de Conturi a gasit plăţi ilegale făcute de Administraţia Străzilor către firma lui Mazilu. Ghecon Construct decontase lucrări pe care nu le realizase. Pana la urma, firma a returnat banii asa ca inspectorii Curţii de Conturi nu au mai sesizat Parchetul.

Contracte verificate de DNA


Presa locala a relatat ca doua contracte de 3,2 milioane euro, finantate din fonduri europene, castigate de firma infiintata de Mazilu sunt verificate de DNA. Este vorba de un contract de asfaltari si unul pentru lucrari de canalizare acordate de Primaria Gura Teghii din Buzau. Detalii aici.

Mai bine parlamentar decat muncitor. Mai bine pesedist decat taranist

Potrivit CV-ului, Mazilu a fost muncitor pe vremea lui Ceausescu. In 2008 a intrat in politica si a fost ales viceprimar al comunei Lapusata din Valcea. Cateva luni mai tarziu a ajuns in Parlament. Mazilu a fost initial membru PNTCD, dar apoi a trecut la PSD. In 2010, Mazilu si-a trecut actiunile detinute la o parte din companiile sale pe numele unor cetateni din Republica Moldova. In ultima declaratie de avere a mentionat ca are datorii de 380 de mii de euro catre mai multe personae fizice.

-----------------------------------------------------------------

10.    140 de mii de euro - fonduri europene – pentru o firma care a lucrat la reabilitarea parcului Moghioros din Drumul Taberei

30 septembrie 2014:  Primaria Sectorului 6 a atribuit un contract de aproape 140 de mii de euro - fonduri europene - pentru supravegherea modernizarii trotuarelor si a parcarilor din Militari. Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, iar criteriul de selectie ar fi fost pretul cel mai scazut. Au fost 11 oferte primite si doar una declarata admisibila. Contractul a fost atribuit firmei Concividia Consulting din Bucuresti.

Potrivit propriului site de prezentare, firma si-a trecut in portofoliul de lucrari reabilitarea Parcului Moghioros din Drumul Taberei. Firma se lauda si cu alte lucrari publice: scoli, gradinite, retele apa canal, drumuri comunale.

------------------------------------------------------------------------------

11.    100 de mii de euro pentru arhiva ADP sector 6

ADP sector 6 a cheltuit peste 100 de mii de euro pentru serviciile de depozitare si gestionare ale arhivei. Contractele au fost castigate de firma Stefadina Comserv din sectorul 2. Potrivit site-ului de prezentare, societatea a lucrat cu numeroase institutii publice printre care Administratia prezidentiala, CEC, Nuclearelectrica, diferite primarii si ministere. Firma este detinuta de catre Nicolae Mihai.

11 iulie 2013: ADP sector 6 a contractat serviciile de depozitare a arhivei proprii si a platit peste 85 de mii de euro. Contractul a fost acordat prin negociere directa companiei Stefadina Comserv. 

10 martie 2014:
Stefadina Comserv mai castiga un contract cu ADP sector 6. Din nou contractul este dat fara licitatie, prin negociere directa. Valoarea contractului a fost de 27 de mii de euro. Obiectul contractului fiind identic cu cel anterior: servicii de depozitare si gestionare a fondului arhivistic.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

29286 vizualizari

 • +4 (16 voturi)    
  Ceva e ciudat (Luni, 8 decembrie 2014, 19:30)

  CatalinBanu [anonim]

  Pentru un primar care nu a prea facut nimic, premisele pentru magarii sunt foarte mari.

  Totusi, acuzatiile sunt "tampite". Prima ar fi ca are castigatori la licitatii "firme" despre care se afirma ca dau spaga? Ce firma din Romania nu este acuzata de asa ceva. Asta ar fi valabil pentru orice primar.

  Ca firma care face si mentine parcarile inteligente sunt apropriate de Poteras. Pai in timpul lui Poteras s-a facut contractul.Platile au urmat ulterior odata cu executia proiectului si mentenanta lui.

  Cornul si laptele, ... e un proiect in care nu ai ofertanti cata cerere este ( producatorii mari nu se baga petnru ca se castiga cu 0.3RON iaurtul)

  Solutia pentru astfel de magarii este o transparenta cat mai mare la achizitii si cheltuieli. De exemplu nu ai unde sa vezi ce cheltuieli se fac pe o gradinita/scoala etc.
  • +12 (14 voturi)    
   Deloc. (Luni, 8 decembrie 2014, 20:31)

   Alex Hotnews [utilizator] i-a raspuns lui CatalinBanu

   Spuneti """acuzatiile sunt "tampite". Prima ar fi ca are castigatori la licitatii "firme" despre care se afirma ca dau spaga? Ce firma din Romania nu este acuzata de asa ceva. Asta ar fi valabil pentru orice primar."""

   Tampit (cu scuzele de rigoare) este fix acest rationament. Daca eu jefuiesc o banca azi, nu inseamna absolut deloc ca aveti dreptul s-o jefuiti si dvs maine ... sunteti la fel de vinovat, supus acelorlasi legi, si trebuiti urmarit, prins si condamnat la fel ca si mine. Exista precedentelor cat si numarul lor sunt aspecte total irelevante.

   Cand vor invata romanii acest lucru? Cand vor inceta sa-si justifice magariile/furtul prin afirmatii tampite de genul "pai si ala a furat"?

   Tot cu parere de rau, se pare ca singura solutie e joarda pe spinare (la modul figurat), i.e. toti vinovatii la zdup (sa planga cat vor) iar toti ceilalti constransi la munca fara posibilitate de pacaleala.
   • +11 (11 voturi)    
    Articolul Hotnews pregateste un dosar DNA (Luni, 8 decembrie 2014, 23:18)

    dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui Alex Hotnews

    Asemenea articol, asa bine documentat, despre afacerile lui Rares Manescu ascunse in spatele a diverse contracte, pe care primaria Sectorului Sase Bucuresti le-a acordat unor firme si persoane dubioase, este practic o invitatie la intocmire dosar penal adresata DNA-ului. Manescu se invirteste de arest preventiv.
  • -10 (16 voturi)    
   ce e si mai ciudat (Luni, 8 decembrie 2014, 20:58)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui CatalinBanu

   E ca de vina este Ponta. Puie Monta! (sa vorbesc si eu ca intelectualii, sa fiu la moda ca toate oile).
   • +3 (3 voturi)    
    Wrong. Ponta e de vina ca exista doar (Marţi, 9 decembrie 2014, 1:48)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Nu cred ca esti nici tu atat de naiv incat sa crezi ca un utilizator de xerox e capabil sa faca nasbatii mai elaborate....decat un simplu copy paste.
   • +5 (5 voturi)    
    da, este si el de vina (Marţi, 9 decembrie 2014, 10:04)

    sucaa [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    manescu a ajuns primar cand era usl-ul condus de ponta si crin. nevatsa lui a fost ministrul transporturilor in guvernul ponta.
    ce e frumos este ca s-a dat un mil de euro acordat fara licitatie pentru consultanta financiara pe programul de reabilitare termica a blocurilor dar nu s-a mai reabilitatt niciun bloc de cand este asta primar.
    cand a candidat prima data spunea ca nu se opreste programul de reabilitate al blocurilor si dupa ce a castigat n-a mai facut niciun bloc. ce s-a mai facut au fost blocurile incepute de poteras.
    51 de milioane cheltuiti si nu se vede nimic in cartier...
    • +2 (2 voturi)    
     Se vede: (Joi, 5 februarie 2015, 10:22)

     Rdu [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

     parcul inchis de vreo 2 ani,deschiderea se tot amana... se mai gaseste cate un locsor pt turnat ceva beton, asfalt, montat cateva gardule , borduri...distrugerea vegetatieie din jurul blocurilor pt montarea de gardulete si borduri.. strazi (bune ) sparte si lasate asa, pline de noroi respectiv praf...
     • -1 (1 vot)    
      Noroi (Miercuri, 11 februarie 2015, 13:46)

      satul_de_aroganti [utilizator] i-a raspuns lui Rdu

      E usor sa arunci cu noroi. Mai greu e sa demonstrezi ca nu e asa.
  • 0 (0 voturi)    
   Transparenta (Marţi, 9 decembrie 2014, 13:21)

   Craciunitza [anonim] i-a raspuns lui CatalinBanu

   este cuvantul CHEIE..pentru banii publici cheltuiti de alesii neamului, fie Primari, fie Sefi/Baroni de CJ..Ei..sunt atat de Lacomi ca nu realizeaza cat de hoti sunt..
 • +12 (14 voturi)    
  si mai si (Luni, 8 decembrie 2014, 19:59)

  goguleana lugojana [utilizator]

  Cel mai interesant este ca in sectorul 6 pare ca nu se intampla nimic. parcul moghioros e intarziat enorm, parcarile in sector lipsesc, spatiile verzi la fel. curatenia probabil a fost facuta in conturi!!!
  • +3 (3 voturi)    
   corect! (Marţi, 9 decembrie 2014, 9:18)

   hot news [utilizator] i-a raspuns lui goguleana lugojana

   Nu locuiesc in sector, vin de doua ori pe an, tocmai de aceea ma deranjeaza cand vad ca parcul este tot un santier, mizeria se intinde pe strazi, traficul este blocat si spatiile verzi distruse din cauza eternelor lucrari la metrou (care nu depind de oirmar), etc.
   Pe mine m-ar deranja mai mult ca din taxele locale platite " nu se intampla nimic" decat ca si-a luat primarul comision...
 • +8 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 8 decembrie 2014, 20:37)

  [anonim]

 • -2 (2 voturi)    
  la cate mașini se ridica (Luni, 8 decembrie 2014, 20:51)

  Captain Obvious [utilizator]

  Preturile se justifica
 • +5 (5 voturi)    
  "democratia" parlamentara.... (Luni, 8 decembrie 2014, 21:29)

  transpenibilus [utilizator]

  .....trebuie sa inceteze. E o escrocherie, e doar o gustare otravita data de acest sistem politic perfid.

  dumitrica!!! matale scrisesi tampenia asta lunga cu puncte, liniute, cifre, cacaturi, radicali, delimitari, surse, linkuri, dovezi, adunari, inmultiri, citate.

  dumitruca, nimeni nu citeste articole de 25 de mii de semne in ziua de azi, dumitrica mama! chiar si Gustav 333 e mai eficient ca tine, hehe.

  ws
 • +6 (6 voturi)    
  mesaj (Luni, 8 decembrie 2014, 21:53)

  MirceaProdan1313046362464 [anonim]

  Te doare bila! Pusi la zid si impuscati fara proces acesti "edili"! Doamne, cat se poate fura in tara asta!!!!
 • +7 (7 voturi)    
  bd. Iuliu Maniu (Luni, 8 decembrie 2014, 22:34)

  vlad.pe [utilizator]

  Pe bd. Iuliu Maniu, s-au inlocuit vechii stalpi de iluminat cu unii pozitionati in centrul strazii, frumos doar ca pe trotuar este bezna, intre metrou Gorjului si Pacii ai nevoie de lanterna ca sa te circuli pe trotuar, din cauza copacilor si pentru ca nu sunt asa multe magazine la parterul blocurilor care sa ilumineze in plus.

  Ca sa nu amintesc de semafoarele de pe Iuliu Maniu care nu sunt deloc sincronizate, trebuie sa opresti din 30 in 30 de metri desi conduci regulamentar, frustrant este noaptea cand trebuie sa astepti verde la un semafor pentru pietoni desi nu trece nimeni, asta pentru ca Rares Manescu nu a implementat semafoare cu buton pentru pietoni asa cum este in strainatate.

  O problema, cel putin la Pacii este prezenta unor traverse la trecerile de pietoni, cica ar fi pentru orbi, problema e ca sunt prost montate, prinse in suruburi, traverse ce necesita inlocuirea la cateva luni. Daca tot s-au gandit la orbi si la oameni in varsta puteau cel putin sa niveleze bordura in zonele cu treceri de pietoni, asa este greu de circulat cu un carucior pentru ca bordura este inalta in zona zebrei.
  • +1 (1 vot)    
   Pai, (Joi, 5 februarie 2015, 10:23)

   Rdu [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

   Inlocuirea stalpilor nu era pt cetateni, era pt firma care ii inlocuieste...
 • +10 (10 voturi)    
  Primarul care nu este... (Luni, 8 decembrie 2014, 22:34)

  SoulRider [utilizator]

  ..asa ar trebui botezat Manescu, ca o antiteza a altei caricaturi de primar, cel al sectorului 5. Dr. Taberei este facut praf, strazile dintre blocuri arata ca si cum ar fi fost bombardate, parcul e neterminat parca de o vesnicie, iar de metrou ce sa mai zicem? De mult nu si-au mai luat locuitorii sectorului 6 o asa teapa!
 • -6 (8 voturi)    
  Bravo lui caci e casatorit cu ... (Luni, 8 decembrie 2014, 22:39)

  Andy Latimer [utilizator]

  Cea mai Frumoasa Femeie din Romania ! Parerea mea ...
 • +8 (8 voturi)    
  Pentru cretinul asta (Luni, 8 decembrie 2014, 22:43)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  care a ramat in sectorul 6 nu exista decat puscaria.
  Sa vedem cat de fashioning va fi nevasta/sa!
  Cu sau fara... mazare!
 • +6 (6 voturi)    
  Poterareș (Marţi, 9 decembrie 2014, 0:11)

  tibbonne [utilizator]

  Uite că s-au prins și alții ce-i cu primarele nostru. Eu îi zic Poterareș de vreo 2 ani...nu e nicio diferență între ei.
 • +1 (1 vot)    
  sos (Marţi, 9 decembrie 2014, 1:01)

  Siddha [utilizator]

  SOS !O sa ramana MLNR fara oameni in ritmul asta
 • +4 (4 voturi)    
  intrebare (Marţi, 9 decembrie 2014, 1:41)

  Siddha [utilizator]

  Daca il injuram de mama lasati comentariul meu anterior. Daca am spus ca e mason in MLNR l-ati sters. Va trece cumva si pe voi venerabilul in adormire ?
 • +8 (8 voturi)    
  demitere primar (Marţi, 9 decembrie 2014, 1:54)

  CameliaFasie [anonim]

  Locuiesc in sectorul 6 si apreciez ca este scandalos ceea ce se intampla aici, pe banul public si in detrimentul cetatenilor. Este evident ca solutia pentru indreptarea situatiei este DEMITEREA urgenta a acestui primar liberal. Ideal ar fi ca demiterea sa fie " la pachet" , impreuna cu intreg consiliul local care este la fel de vinovat pentru sustinerea pe care i-a acordat-o in tot ceea ce acesta a facut si din pacate va mai face in continuare ... in cei doi ani de mandat pe care ii mai are ! Am citit de curand ca o actiune similara a fost initiata in Constanta de un student la drept, pentru strangerea semnaturilor necesare demiterii lui Mazare. Bravo lor! Din cate stiu eu, potrivit disp. legii administratiei publice locale ( nr. 215/2001, daca nu ma insel art. 70 si urm.), mandatul primarului poate inceta ca urmare a rezultatului unui referendum
  local având ca obiect demiterea acestuia, organizat în condiţiile legii. Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens, in scris, prefectului de catre 25 % dintre locuitorii cu drept de vot ai comunei/oraşului/municipiului/sectoarelor, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin.Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătura olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea
  referendumului.Prin urmare, daca vrem sa indreptam lucrurile, avem toate motivele SA NE MOBILIZAM SI SA DEMARAM PROCEDURA LEGALA DE DEMITERE a acestor functionari publici care ne sfideaza si isi bat joc de noi ... pe banii nostri !!!
 • +8 (8 voturi)    
  Bravo Hotnews ! (Marţi, 9 decembrie 2014, 2:35)

  SignorRossi [utilizator]

  Ati facut o treaba profesionista.
  Trimiteti dosarul si la DNA, va rugam mult.

  Românilor, de ce ne place sa fim furati asa? Sau ne furam pe noi insine?

  Suntem masochisti, sau ce?
 • +5 (5 voturi)    
  Gastile de mafioti invinse de arma 'facebook'! (Marţi, 9 decembrie 2014, 6:18)

  hotnewsfil [utilizator]

  Niste gasti de mafioti verosi au alcatuit ceea ce, in politica , se numesc 'partide'. Actioneaza ca partide.
  La inceputul coagularii lor, se luptau 'orbeste', dezorganizat, intre ei.
  Fiind, multi dintre ei, isteti (baieti destepti!), au ajuns repede la concluzia ca este nelucrativ pentru fiecare sa isi iroseasca forta si timpul in lupte "inter-profesionale", si au convenit instinctiv ca este necesar sa se organizeze, sa treaca la o faza superioara, care sa nu lase nimic nepraduit.
  Astfel, si-au impartit teritoriile de praduire (arhi-suficiente) - tara, orasele, comunele, judetele, institutiile publice, companiile de stat, etc.
  Prostimea - praduitii - s-a obisnuit cu aceasta situatie, a ajuns la concluzia ca asa trebue sa fie in democratia originala (inventata si consolidata de Iliescu), si a trecut, si ea (prostimea), intr-o faza superioara, a adoptat conceptul : sa ii lasam sa fure daca ne dau si noua cate ceva din prada.
  Ca sa se mai distreze din cand in cand si sa dea bine la strainatate, haitele de mafioti mimeaza neintelegeri intre ele, acuzatii birjeresti reciproce, dexvaluiri spectaculoase despre hotiile unor gasti "rivale".
  Cea mai mare parte din presa s-a adaptat, lucratorii din ea avand, si ei, familii, copii de crescut, datorii la banci, aspiratia catre o viata frumoasa material, au pus moralitatea in cui si acolo au lasat-o, au uitat de ea.
  Aceasta cangrena, cvasi-generalizata, are diverse denumiri si practici : coruptie, etc.
  Tinerii, ca si elevii unei scoli - unuii silitori la invatat, altii silitori la chiulit, la smecherii, etc. -, fie au adoptat conceptul existential dambovitean inventat si practicat de parintii lor din haite, fie, cand le-a ajuns mocirla din jur pana la gat, au inceput sa se coaguleze in grupuri care sa incerce sa salveze tara. Armele lor de lupta sunt retelele de socializare. Aceasta parte sanatoasa a tinerilor creste rapid, ca o paine bine dospita, a inregistrat rapid succesul de a-si alege un presedinte pe masura lor : Klaus.
  • -1 (3 voturi)    
   Pregatire teoretica solida! (Marţi, 9 decembrie 2014, 8:05)

   hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Ca sa insele alegatorii, gastile au adoptat un limbaj si o ideatica proprii lor, cu iz politic.
  • -1 (1 vot)    
   Iohannis versus Macovei! (Marţi, 9 decembrie 2014, 9:12)

   hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Iohannis versus Macovei, doua versiuni ale aceleiasi alterntive?
   Macovei vrea 'o altfel de politica'!
   Iohannis vrea 'o cu totul altfel de politica'!
   Pare ca exista doar doua cuvinte care ii despart : 'cu totul'. Exprima acestea 'un esential'? Este posibila depasirea acestei granite care ii desparte (nu numai lingvistic!)?. Se pot apropia?
 • +5 (5 voturi)    
  Primarul-fantoma (Marţi, 9 decembrie 2014, 8:49)

  LianaSerbanescu [anonim]

  Ce e si mai strigator la cer e ca banii aia nu se vad nicaieri! Eu locuiesc in Militari, iar parintii mei, in Crangasi si, de cand a plecat Poteras (care si ala arunca banii pe geam, in curtea firmelor de casa), nici macar spatiile verzi nu mai sunt intretinute, in parcuri au crescut boschetii printre banci, pietele stau intr-o paragina si bataie totala de joc, atat fata de clienti, cat si fata de precupeti. Nu se vad investitii niciunde. Ici-colea, cate un bloc reabilitat, timid, dar astea nu sunt investitii si intretineri, astea-s sifonari si recirculari de bani.
  In parcul Crangasi, de exemplu, mobilierul stupid, complet inutil si inestetic montat pe vremea primarului Poteras (un soi de pergole pe aleile parcului, care impiedica plimbarea fireasca), a devenit si periculos dupa 3-4 ani: suruburile imbinarilor s-au slabit, lemnul a crapat, asfaltul turnat in graba pe alei a luat-o la vale in laterale, antrenand cu el si stalpii pergolelor.
  Este, pur si simplu, un primar inexistent! Functionari din primarie spun, off the record, ca nu face nimic si nu-l intereseaza nimic. Si nu trebuie s-o spuna cineva din interior, ca se vede cu ochiul liber peste tot prin sectorul asta!
 • -4 (4 voturi)    
  Primaria Sector 6 (Marţi, 9 decembrie 2014, 11:35)

  Cetateanca [utilizator]

  Acum-nu ca mi-ar pasa asa de mult de actualul Primar-importanta este utilitatea acestor proiecte pentru ceateni.Totusi prea multa propaganda negativa.Chiar nu avem si lucruri bune !!!!
  Locuiesc in Sectorul 6 la Politehnica si pot sa spun ca sunt multumita de proiectul nou de refacere a spatiului verde.
  Acum ,ca a venit perioada aceasta nefavorabila ,s-au sistat lucrarile dar puteam sa vad de la geam cum lucrau in fiecare dimineata.Personal am vazut seriozitate din partea constructorilor.
  Astept sa apara si enumerarea lucrurilor bune pentru a da speranta si imbold cettenilor.
  • +2 (2 voturi)    
   Ochelaarii!!!!!!! (Miercuri, 10 decembrie 2014, 6:53)

   Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanca

   Cocoana schimba-ti ochelarii! Nu mai vezi bine. O sa-ti fac un desen sa intelegi cat si cum se fura. Ce vezi nu este decat poleiala de proasta calitate! Sau mai pe intelesul matale si a unora ca tine: "borduriada" multiplicata (scuze, era sa zic la puterea "n" da ...).
   • -2 (2 voturi)    
    Raspuns (Miercuri, 10 decembrie 2014, 12:00)

    Cetateanca [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu

    Stimate Domn ,
    Cred ca ati vrut sa spuneti,,cucoana'' nu ,,cocoana''( era un termen pentru nobilime).,dar eu nu stau sa-ti fac educatie si apoi nu port ochelari.Cu desenul mai putin ca eu ma bazez pe logica vizuala.Nu cred ca faci distinctiei intre puterea ''n'' si puterea ,,1''-faci prea multe confuzii.
    REPETTTT :locuiesc in Sectorul 6 l,a Politehnica si chiar la blocul meu au refacut parcarile si trotuarele nu bordurile.
    Nu stiu daca vei intelege ce spun .

    Asa pentru cultura ta :Nu l-am votat pe actualul Primar'' desi ca si orientare sunt de dreapta.
 • 0 (2 voturi)    
  Care a venit la putere fara sa se capatuiasca ??? (Marţi, 9 decembrie 2014, 12:21)

  andreesanu [utilizator]

  Care a venit la putere fara sa se capatuiasca in cei 25 de ani vreu sa-l vad si eu.
  Ca fura toti nu-i o noutate ,numai ca NU s-a ajuns sa se inteleaga sa fure pe rind si NU toti odata si NU din acelas loc.
  Capatuiala a fost lasata la libera alegere de Iliescu ,restul a venit de la sine .
 • 0 (4 voturi)    
  Trec saptamanal pe Iuliu Maniu spre autostrada si (Marţi, 9 decembrie 2014, 13:14)

  ddutz [utilizator]

  Tot ce s-a spus, din cate pot sti eu, este adevarat.
  Dar l-au ales "cetatenii". Unde le-a fost capul? Ori, pana nu dau
  cu capul de pragul de sus nu se invata minte ?!
  Daca nu pot invata din experienta altora, sa-si acumuleze experienta proprie. E mai dureroasa, dar mai bine tinuta minte.
  Oricum, pe cat pariem ca-l vor realege in 2016 ?
  Nu uitati ca mai mult de jumatate din cei care merg la vot (pensionari, casnice, someri, etc) ciugulesc cate o pomana sau alta electorala.
  Astia il vor realege.
  Tineti pariul ?
 • +4 (4 voturi)    
  Un dispret incredibil fata de cetateni (Marţi, 9 decembrie 2014, 20:15)

  hoover [utilizator]

  Chiar ma gandeam sa formulez o plangere despre acest subiect cand am citit articolul. Locuiesc in Aleea Cetatuia si nu credeam ca cineva isi poate bate joc in asa hal de un cartier. De cand au inceput asazisele lucrari de modernizare in primavera totul este distrus si nimic nu este finalizat, cu diverse motivatii. Nu va imaginati in ce hal arata acum strazile din zona Lujeului (plan secundar) dupa ce au fost umplute cu mal si pamant de camioanele asa-zisilor constructori. In plus, nu stiu cine verifica proiectele de modernizare ale spatiilor verzi, care sunt de-a dreptul ridicule...O bataie de joc rara...Constat ca este si extreme de scumpa. Asa meritam pentru ca nu luam atitudine!!!
 • +4 (4 voturi)    
  Multumiri (Marţi, 9 decembrie 2014, 22:30)

  Cetateanu [utilizator]

  De mult asteptam asa ceva: o "recenzie" asupra magariilor dlui Manescu. Cred ca sunt printre primii care am subliniat comportamentul deviant al acestui individ.
  Sper ca DNAu ANI DIICOtul vor analiza aceste materiale,
  As aduga inca cateva puncte ( nu le-am sesizat in materialul dvs) din declaratiile primarului:
  - 2011 ii vinde cu 32000euro, un Volvo dnei Urdareanu el saracu ramand cu niste vechituri (suma nu apare in nici-un mod anul urmator;
  -2013 - vinde unui individ Bleich... cu 20000euro un autoturism;
  - desi are o proprietate in Bragadiru in care probabil ca si locuieste, este primar la sect 6 - are mutatie la mama lui?
  Desi sotia castiga 70mii pe an, n-au nici un cont comun, el saracul traieste, dupa cum se vede din bisnita, si rascumparare de polite.
  A sa nu uit - speriat de perspective a inceput sa faca afaceri cu toale - s-a asociat intr-o firma de confectii - plin de timp dl primar - sau vrea sa reinvie trditiili de la APACA!?
  Probabil ca exista multe alte inadvertente -
 • +2 (2 voturi)    
  puneti saua pe ei! (Joi, 12 martie 2015, 9:42)

  misa2002_2006 [utilizator]

  verificatii la sange si puneti-le sechestru pe bunuri, recuperati pagubele... sectorul 6 cel este cel mai pagubit sector, pe linie financiara! pagubit pe nimic! nu tu blocuri anvelopate, nu tu bulevarde si strazi asfaltate (unde se toarna azi asfalt, maine se sapa sant), nu tu conducte de apa rece si calda prin care sa nu se mai inregistreze "pierderi", nu tu semafoare corelate! NIMIC!
  B-dul Iuliu Maniu e praf..iti rupi masina in gropi.. Manescu se lauda prin hartiile care le-am primit in plic, cu ce realizari are, se lauda cu parcarile facute de Poteras.. nu a facut nimic! unde sunt banii nostri? de ce dureaza 2 ani reabilitarea parcului Moghioros?
  este protejatul lui Ponta! si el si sotia lui! de ce?
  sa ii manance puscaria, ca m-am saturat de furaciunile din tara asta, facute de cei care se fac doar, ca ne conduc..
  anunta scumpiri la calatoriile cu metroul, cu RATB-ul! noua de cand nu ne-au crescut salariile, nici macar cu o indexarea nenorocita a inflatiei??? Oprescule, mama ta...RADET produce numai pagube, sub ochii vostrii, APA NOVA la fel! toti sunt de capul lor, pt ca se fura in gasca!!!
  opriti hotiile! NU SE MAI POATE TRAI IN TARA ASTA- in felul asta!!!!! ce am ajuns? o tara condusa de guvernanti, parlamentari, primari hoti?
  pentru asta au murit oameni la Revolutie?? pentru asta l-ati omorat pe Ceausescu?
  ce faceti voi cu poporul asta se numeste GENOCID!
 • 0 (0 voturi)    
  raresh (Luni, 16 martie 2015, 14:34)

  Maurer [utilizator]

  Un bandit, dl Rares . A desfiintat 20 de locuri de parcare, cu taxa la primarie, ca sa umple trotuarele de banci, sa schimbe degeaba niste garduri de fier foarte bune, a ingropat in pamant niste furtune care nu au mai fost folosite la nimic...Asta e dl primar, pe asta se duc banii contribuabililor. Si, mai ales, in propriul buzunar.
  Deci, dl Rares nu a facut locuri de parcare, a DESFIINTAT !
  Pe cand il chemati la DNA si in arestati "preventiv" pentru vreo 2-3 ani ?
  Batalia pa alegerile de primar cand toti mint ( inclusiv dl Rares ) au drept scop inhatarea primariei ca sa poti jefui bunurile tarii cu acte in regula !
  Rares, la puscarie !
 • 0 (0 voturi)    
  tot Raresh (Luni, 16 martie 2015, 14:48)

  Maurer [utilizator]

  Se zvonea ca ridicarea masinilor e neconstitutionala...iar in sect 6 banditul de primar Rares Manescu ridica in continuare masini .
  In campanie promiteai mincinosule, ca in mandatul tau nu se vor mai ridica masini ! Va amintiti, adica...iti amintesti, banditule ?
  O femeie la cortul de campanie a mizerabilului asta ma indemna sa semnez pentru dl Rares sa ajunga primar, ca nu mai ridica masinile.
  Nu am vrut sa semnez si bine am facut !
  Ori rapesti pe cineva si ceri rascumparare ori ridici masina omului, proprietatea lui, o transporti si apoi ii ceri bani sa i-o dai inapoi ! Nu e asa ca seamana ?
  Puscarie !


Abonare la comentarii cu RSS
Proiect initiat de HotNews.ro si Freedom House Romania
Proiect finantat de Comisia Europeana

Platforma initiata de Freedom House si Asociatia Actori Europeni, cu sprijinul HotNews.ro in cadrul programului „Combaterea fraudei in achizitii publice”, derulat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin „Programul de prevenire si lupta contra criminalitatii” – Directia Generala Afaceri Interne.

Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Aceasta sectiune nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene sau a vreunuia dintre partenererii implicati in derularea proiectului. Este o platforma pusa la dispozitia publicului care isi propune sa ajute la transparentizarea procesului de achizitii publice si la monitorizarea unor dosare importante care se afla pe rolul instantelor.

Pentru informatii despre activitatea Comisiei Europene va invitam sa vizitati adresa web a Reprezentantei CE in Romania si pagina Comisiei Europene. Informatiile despre programe finantate de Uniunea Europeana sunt accesibile in sectiunea granturi a site-ului Comisiei Europene.

Proiectul „Combaterea fraudei in achizitiile publice” urmareste sa aiba un efect benefic atat asupra capacitatii institutionale a autoritatilor romane de a solutiona cazurile de frauda, coruptie si alte infractiuni in achizitii publice, cat si asupra posibilitatilor acestor institutii de a coopera.

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by