Achizitiile primarului din Ploiesti, amicul premierului Victor Ponta si al deputatului Sebastian Ghita

de Redactia     HotNews.ro - Freedom House
Vineri, 16 ianuarie 2015, 12:12 Achizitii | Stiri


Iulian Badescu, primarul Ploiestiului
Foto: Agerpres
Primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, a cheltuit aproape 90 de milioane de euro in cei doi ani si jumatate de mandat. Aproape cat l-a imprumutat amicul primarului, deputatul Sebastian Ghita, pe locotenentul sau Alex Iacobescu, managerul RTV.

Cei mai multi bani s-au dus pe reabilitarea celor doua linii de tramvai din oras, pe reconstructia hipodromului, constructia unui nou parc in cartierul Vest si pe reabilitarea termica a blocurilor.

Banii au mers in cea mai mare parte spre doua firme: Delta ACM a lui Florea Diaconu si compania de constructii a fratilor Erbasu. Au mai primit bani publici firme de casa ale baronilor PSD de Prahova si Braila, companii investigate in dosarul fostului consilier al Secretariatului general al Guvernului, Marcel Pavaleanu, firme anchetate de DNA si DIICOT si - nu in ultimul rand - Asesoft International, una dintre companiile fondate de Sebastian Ghita.

INFOGRAFIE - Achizitiile lui BadescuTOP TEN achizitii Badescu:

Nota: preturile sunt fara TVA. Contractele includ si acordurile cadru.


1 Aproape 31 de milioane de euro – fonduri europene – pentru modernizarea liniilor de tramvai din oras. Banii merg catre:

-    o firma considerata portocalie care s-a reorientat dupa alegeri
-    compania unui afacerist care s-a plans ca spagile sunt prea mari
-    firma de casa a baronului rosu al Brailei
-    compania unui subsecretar de stat din Guvernul Ponta

2.    23 de milioane de euro – fonduri europene - pentru Hipodrom si Parcul Vest merg catre compania fratilor Erbasu. La parc lucreaza si o firma acuzata de Curtea de Conturi ca a luat bani publici pentru servicii fictive.

4.    11 milioane de euro pentru extinderea canalizarii merg catre firme anchetate de DNA si DIICOT. Una dintre firme duce la Sorin Ovidiu Vintu.

5.    2,4 milioane de euro pentru evaluari de bunuri. Unul dintre experti e acuzat de subevaluari, altul e evaluator RAPPS.

6.    2,3 milioane de euro pentru dirigentie de santier catre firma unui fost director CNADNR cu legaturi cu fostul PD. Ex-directorul, acuzat in premiera: a dat un contract unei firme care s-a infiintat dupa castigarea licitatiei.

7.    1,7 milioane de euro – acte aditionale prin incredintare directa – la contracte pentru reabilitarea termica a blocurilor. Banii merg catre:

-    Delta ACM 93 a lui Florea Diaconu.
-    firma unui fost consilier judetean PNL retinut de DNA pentru ca ar fi dat spaga un BMW ca sa vanda statului produse de 3 ori mai scumpe decat in hypermarket.  
-    firma consulului onorifc al Lituaniei la Ploiesti, colaborator al lui Sorin Ovidiu Vintu si invinuit in dosarul Petromservice.
-    compania fratilor Erbasu.

8.    1,3 milioane de euro pentru intretinerea semafoarelor catre o firma din grupul UTI a liderului UNPR, Tiberiu Urdareanu. La licitatie s-a prezentat doar firma castigatoare.

9.    Peste 860 de mii de euro pentru o firma apropiata fostului deputat PDL si sef al CJ Prahova, Florin Anghel.

10.    Peste 275 de mii de euro pentru servicii informatice prin incredintare directa. Banii merg catre o companie controlata de Sebastian Ghita, ex-deputat PSD, amicul primarului Badescu si al premierului Victor Ponta.

11.    Acte aditionale pentru firma de casa a familiei baronului PSD de Prahova. Compania e acuzata in dosarul Pavaleanu. Legaturi vechi ce duc de la fosta Securitate la Sebastian Ghita si Roberta Anastase.

12.    Aditional pentru alta firma acuzata in dosarul Pavaleanu. Patronul - unul dintre mituitorii baronului rosu de Prahova, Mircea Cosma.


Cat a cheltuit Badescu. Cu si fara TVA.


Primaria lui Badescu a acordat 37 de contracte de 86 de milioane de euro fara TVA, ceea ce inseamna peste 100 de milioane de euro cu TVA. Printre aceste contracte se numara insa si acorduri – cadru, ceea ce inseamna ca, in cazul lor, banii nu au fost dati inca in totalitate. Banii dati efectiv pana acum sunt 70 de milioane de euro fara TVA, ceea ce inseamna  87 de milioane de euro cu TVA.

Ce e un acord cadru


Un acord cadru este un fel de abonament incheiat de institutia publica. De exemplu, primaria semneaza un astfel de contract pe 3 ani pentru servicii de dirigentie de santier. Acordul cadru are o valoare maxima estimata – sa zicem - de 1 milion de euro. Apoi, primaria incheie cu firma respectiva contracte subsecvente atunci cand are nevoie de serviciile de dirigentie de santier, insa nu poate cheltui in perioada data mai mult de 1 milion de euro, atat cat s-a angajat prin acordul cadru. In schimb, poate cheltui mai putin decat maximul estimat. Nimeni insa nu stie in Romania cat anume se cheltuie prin acordurile cadru.

Cine e primarul Iulian Badescu

Iulian Badescu este primarul Ploiestiului din iunie 2012, cand a fost ales pe listele USL din partea PSD. Are 40 de ani, este casatorit si are doi copii.

Fost pedelist

In 2008 a fost ales senator intr-un colegiu din Prahova din partea PDL. In iunie 2010, Badescu a trecut la PSD. Baronul de Prahova, Mircea Cosma, l-a primit cu bratele deschise: ‘Va spun pentru prima data acest lcuru: eu am castigat presedintia Consiliului Judetean Prahova, prin vot uninominal, pentru ca am avut alaturi de mine doi consilieri – unul a fost familia mea si cel de-al doilea – Iulian Badescu’. Badescu este acum presedintele PSD Ploiesti si vicepresedinte al PSD Prahova.

A fost jurnalist

Potrivit propriilor CV-uri, Badescu a intrat in presa in 1995 ca redactor la editia de Prahova a ziarului Ziua, cotidian infiintat de Sorin Rosca Stanescu, aflat acum in penitenciar in urma unei sentinte de doi ani si patru luni in dosarul Rompetrol.

Angajatul unui patron arestat in scandalul Sun Oil

Intre ‘99 – 2000, Badescu a fost director la firma Sun Press din Ploiesti, care edita ziarul "Muntenia Telegraf" si revista "Oameni si Afaceri”. Cele doua publicatii erau detinute de omul de afaceri Liviu Nita. Potrivit portalului de investigatii de presa Riseproject, Liviu Nita a fost ‘arestat în 1999 şi condamnat pentru că a emis cecuri fără acoperire în valoare de peste 60 de miliarde de lei vechi, prejudiciind rafinăria Petrobrazi (SNP Petrom) – atunci, întreprindere de stat. Anchetarea lui Niță a detonat un scandal național în 2000. El a declarat procurorilor că banii alimentau conturile Partidului Democrat (actualul PDL), aflat la guvernare în acei ani. Legătura dintre Liviu Niță şi partid era chiar asociatul său din firma SunOil Company prin care s-a comis frauda: deputatul Corneliu Ruse – decedat în 2005. Investigaţia a condus şi la alţi lideri PDL: Radu Berceanu (atunci, ministrul Industriilor), Nicolae Stăiculescu (secretar de stat la Industrii) şi Gheorghe Albu (deputat şi trezorier PDL). Pentru toţi aceștia, procurorii au disjuns un dosar separat, dar nimeni n-a mai fost trimis în judecată’. Detalii aici.

Angajat al televiziunii lui Ghita


Potrivit propriului CV, intre 2007- 2008, Badescu a fost realizator de emisiuni la postul local Prahova TV. Statia este detinuta de Maria Ghita, mama deputatului Sebastian Ghita, si de Vlad Iacobescu, fratele lui Alex Iacobescu, mana dreapta a parlamentarului. Vezi detalii aici.

Alex Iacobescu este managerul Romania Tv. Potrivit propriei declaratii de avere, Sebastian Ghita l-a imprumutat pe Alex Iacobescu cu peste 94 de milioane de euro. Consultati declaratia de avere a deputatului Ghita aici.

Amic cu Ghita si cu Ponta

Portalul de investigatii media Riseproject si jurnalista Sorina Matei au publicat fotografii si un videoclip in care premierul Victor Ponta apare in tribune la un meci de baschet alaturi de deputatul Sebastian Ghita, mana dreapta a acestuia, Alex Iacobescu si primarul PSD al Ploiestiului, Iulian Badescu.
Ponta, Ghita, Alex Iacobescu si Iulian Bdescu, la un meci Asesoft
Foto: Facebook


Vezi mai multe foto aici.

Legatura dintre deputatul Sebastian Ghita si premierul Ponta a devenit notorie mai ales dupa ce liderul PSD a pierdut alegerile prezidentiale si a plecat impreuna cu Ghita prin discoteci, in Dubai. Vezi foto aici.

Dupa escapada din Dubai, Ghita a aruncat vina pierderii de catre Ponta a alegerilor prezidentiale pe fostul presedinte Ion Iliescu ceea ce a condus la demisia lui din PSD.

Badescu, sustinatorul Lukoil

In 2014, cand procurorii au pus sechestru pe activele rafinariei Lukoil din Ploiesti, primarul Iulian Badescu a fost unul dintre cei mai vehementi aparatori ai companiei rusesti.

Ghita a luat bani de la Lukoil via Golden Blitz

RiseProject a dezvaluit ca Lukoil a virat bani catre companii infiintate si detinute de catre Sebastian Ghita, prin intermediul companiei Euroconstruct patronata de Dan Besciu, anchetat de DIICOT, afacerist afiliat gruparii ‘Golden Blitz’, apropiata de Dorin Cocos si Elena Udrea. Detalii aici.

Sechestrul de la Lukoil, criticat de insusi Ponta

Premierul Victor Ponta le-a cerut procurorilor sa fie atenti atunci cand pun sechestre pentru ca afecteaza salariile angajatilor rafinariei. A doua zi, procurorii au ridicat partial sechestrul instituit la rafinaria Lukoil.  

Audiat la DNA

In urma cu un an, primarul Badescu a fost audiat ca martor la DNA in dosarul privind premierea de la bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiesti cu 3 milioane euro.

Averea primarului


Potrivit declaratiei de avere, Badescu detine doua terenuri intravilane in Bucuresti, un apartament si o casa tot in capitala. A mai declarat bijuterii de peste 9 mii de euro si actiuni la patru firme: Cerbul, Bipress, Anton Art si Amkoval System. A declarat si credite de 250 de mii de euro.

1.

Aproape 31 de milioane de euro – fonduri europene – pentru modernizarea liniilor de tramvai din oras


Banii merg catre:

-    o firma considerata portocalie care s-a reorientat dupa alegeri
-    compania unui afacerist care s-a plans ca spagile sunt prea mari
-    firma de casa a baronului rosu al Brailei
-    compania unui subsecretar de stat din Guvernul Ponta

Primaria Ploiesti a inceput reabilitarea si modernizarea celor doua linii de tramvai din Ploiesti: 101 de la Gara de Sud la Spitalul Judetean si 102 de la Gara de Vest la Spitalul judetean. Potrivit anunturilor publicate in SEAP – Sistemul electronic de achizitii publice, www.e-licitatie.ro  - lucrarile presupun refacerea caii de rulare, a liniei aeriene de contact, a stalpilor de sustinere, amenajari ale statiilor de tramvai, colectarea si evacuarea apelor  si reabilitarea infrastructurii rutiere.

Contractele au fost atribuite prin licitatie. Se observa insa diferente foarte mari intre valorile initiale estimate ale contractelor si valorile finale. Ceea ce reprezinta – in opinia specialistilor in achizitii – posibili indicatori de frauda. Costul pe kilometrul reabilitat de linie de tramvai variaza intre 1,3 si 1,6 milioane de euro in functie de compania care face lucrarile.

6,8 milioane de euro – fonduri europene - pentru reabilitarea liniei de tramvai merg catre un patron care s-a plans de spagile piperate pentru contracte


31 ianuarie 2014: Primaria Ploiesti a atribuit un contract de 6,8 milioane de euro pentru reabilitarea si modernizarea a 4,55 km de linie de tramvai. Valoarea initiala a contractului a fost de peste 9,8 milioane de euro. Rezulta o diferenta in minus fata de valoarea finala de 3 milioane de euro.

Castigatoare a fost firma Mari-Vila din Bucuresti. In anuntul de atribuire publicat pe SEAP, Primaria Ploiesti a precizat ca lucrarile ar putea fi subcontractate, insa ‘nu se cunoaste’ cat ar putea fi subcontractat. Compania Mari-Vila Com este detinuta de Stela si Marin Mîndrila.

In trecut, firma a beneficiat de contracte cu unele primarii PDL, insa in ultimii ani a castigat lucrari de la administratiile controlate de PSD.

Contracte cu Videanu si Apostu


INFORMATIE ACTUALIZATA: Mari Vila a derulat contracte cu primaria Capitalei in mandatul lui Adriean Videanu si, in 2011, a castigat licitatia pentru un contract de peste 27 de milioane de euro cu Primaria Cluj Napoca condusa atunci de Sorin Apostu (PDL), aflat acum in penitenciar. Contractul prevedea modernizarea liniilor de tramvai. In cele din urma, MARI VILA a pierdut insa licitatia.

Contracte cu pesedistii

INFORMATIE ACTUALIZATA: Tot in 2011, Mari Vila a derulat un contract de aproape 7 milioane de euro cu primaria Galati condusa de Dumitru Nicolae de la PSD. In 2013 a castigat si un contract de 10 milioane euro pentru inlocuirea sinelor de tramvai din Iasi, din nou o administratie locala condusa de PSD.

Patronul a acuzat valoarea ridicata a spagilor

Intr-un interviu acordat Jurnalului National in aprilie 2012, patronul firmei Mari Vila a acuzat 'parandaratul' piperat pe care firmele erau nevoite sa le dea ca sa obtina contracte:

 • "Domne, au innebunit de tot. S-a ajuns la 40%. Daca inainte erau 3-5 procente, acum s-a ajuns la 40%. Va dati seama ce insemna un 5% din 100 de milioane? Cinci milioane de euro… Iar azi se ajunge la 40-50 de milioane. Doar 20% este suma care se aloca pentru lucrari. E strigator la cer!" - a declarat patronul Mari Vila pentru Jurnalul National. Puteti citi tot interviul aici.

L-a reclamat pe pedelistul Negoita la CE


Patronul Mari Vila, Marin Mindrila, l-a reclamat la Comisia Europeana pe fostul primar PDL al sectorului 3, Liviu Negoita, dupa ce a pierdut o licitatie de peste 110 de milioane de euro pentru lucrari de infrastructura in 2009. In urma reclamatiei, Primaria a anulat contractul-cadru.9,5 milioane de euro – fonduri europene - pentru modernizarea liniei de tramvai merg catre o firma portocalie care s-a reorientat dupa alegeri

14 martie 2014: Municipalitatea a atribuit un contract de aproape 9,5 milioane de euro pentru reabilitarea a 5,85 km linie de tramvai. Se observa o diferenta intre valoarea estimata si cea finala a contractului de aproape 2,4 milioane de euro.

Contractul a fost atribuit catre firma Delta Antepriza de Constructii si Montaj 93 din Bucuresti. Compania este detinuta de omul de afaceri Florea Diaconu.

Afaceri cu pedelistii

Compania a fost asociata in presa cu PDL, cand partidul era la guvernare. Potrivit Evz, Florea Diaconu a fost partener de afaceri cu Silviu Prigoană. Acelasi ziar mentiona ca Ionel Pirpiliu, fratele fostului deputat PDL, Stefan Pirpiliu, a fost in conducerea firmei de constructii.

Acum, cu pesedistii

In ultimii ani insa, Delta ACM a castigat contracte cu administratiile PSD. In februarie 2013, Primaria Craiova i-a atribuit un contract de aproape 15 milioane de euro pentru constructia unui Water Park. In noiembrie 2011, o asociere de firme avand ca lider compania Delta ACM a incheiat un contract de aproape 27 de milioane de euro cu Administratia Străzilor din Primăria Capitalei condusa de Sorin Oprescu. Contractul pe 4 ani viza livrarea si montarea de mobilier stradal.

Alti 120 de mii de euro pentru Delta ACM

28 octombrie 2013: Primaria Ploiesti a semnat cu Delta ACM un act aditional de peste 120 de mii de euro pentru lucrari suplimentare la reteaua de canalizare din cartierul Bereasca.

Este al 6-lea aditional - acordat prin incredintare directa - la un contract pentru reabilitarea si modernizarea strazilor din acest cartier, semnat de fostul primar Andrei Volosevici de la PDL. Contractul initial de aproape 5,3 milioane de euro a fost atribuit prin licitatie tot companiei Delta ACM in aprilie 2011.

Aproape 4,4 milioane de euro - fonduri europene - pentru reabilitarea liniei de tramvai merg catre doua firme din Galati cu legaturi cu PSD. Una este firma de casa a baronului Brailei, a doua e controlata de un subsecretar de stat din Guvernul Ponta.

12 iunie 2014: Primaria Ploiesti a atribuit un contract de aproape 4,4 milioane de euro pentru modernizarea a 3,32 km de linie de tramvai. Se inregistreaza o diferenta intre valoarea estimata si cea finala a contractului de aproape 1,2 milioane de euro.

Contractul a fost atribuit catre asocierea de firme Tancrad – Dorsalve – Virgfan cu lider al asocierii Tancrad din Galati.

Cine e firma Tancrad: o firma de casa a baronului rosu al Brailei, Gheorge Bunea Stancu


Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, proprietarii firmei Tancrad din Galati sunt Cătălin-Cristian Stancic cu 10 % si mama lui de 76 de ani, Adriana-Elena Stancic cu 90%. Familia Stancic detine si firma Tancrad Construct Brăila. Aceasta companie are sediul in acelaşi loc cu Concivia, o firmă de constructii deţinută de presedintele suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu. Baronul PSD a fost reclamat la Parchet de Agentia nationala de integritate pentru conflict de interese după ce inspectorii ANI au constatat că Stancu a acordat 5 contracte de aproape 800 de mii de euro unor firme pe care le controla, inclusiv Concivia.

7 milioane de euro pentru deszapezire şi plombări numai in judetul Braila. La licitatie s-a prezentat doar castigatorul.

Compania Tancrad din Galati a câştigat în perioada 2011-2014 contracte de peste 7 milioane euro de la Consiliul județean Brăila. Toate contractele au fost castigate la licitatii publice organizate de CJ Braila la care a participat doar firma Tancrad.

Cine e Stancic, patronul firmei Tancrad. Relatii cu procurorii locali


Cristian Stancic este finul fostului procuror general al Parchetului Curtii de Apel Galati, Dinu Galca, trimis in judecata de DNA in 2010 pentru trafic de influenţă, şantaj şi fals în declaraţii. Intre timp, procurorul Galca a decedat. Potrivit informatiilor din dosar, in aprilie 2009, procurorul general de la Galaţi, Dinu Galca, l-a sunat pe colegul lui de la Timişoara, Vasile Bâc si i-a cerut să verifice un dosar în care Cristian Stancic era cercetat pentru înşelăciune de Parchetul Tribunalului Timiş. Ulterior discutiei, dosarul lui Stancic a fost inchis:

"Procuror Dinu Galca: Auzi, Vasile! Te rog frumos, am pe finul meu, dar nu ţi-am zis niciodată. Are acolo un dosar, dar... se pare că fac un pic de abuz ăştia de la Poliţie! L-au chemat pentru 1 aprilie, dar dosarul e din 2006. S-au dat soluţii, cred că şi răs-soluţii! Îs cu nişte oameni influenţi acolo, adversari pe nişte terenuri. În sfârşit! O să afli dacă te uiţi! Acum... a rămas iar... Deci, dosarul 308/P/2007.

Procuror Vasile Bâc: Mă uit să văd şi după aceea îţi spun eu care e treaba". Detalii aici.

Milionar local

Potrivit Forbes, in 2011, familia Stancic avea o avere estimata la 19-20 de milioane de euro.

Cine e firma Virgfan din Galati: o societate controlata de un  subsecretar de stat din Guvernul Ponta

Compania apartine Maricelei Margarit, mama lui Mitica Marius Margarit, fost consilier judetean la Galati din partea UNPR si actual subsecretar de stat pentru transportul fluvial in cadrul Ministerului Transporturilor.

Mărgărit a demisionat la sfarsitul lui 2012 din UNPR si s-a inscris in PSD. El a fost asociat unic la firma Virgfan pana in 2010 cand si-a cesionat actiunile catre mama sa, Maricela Margarit. Potrivit declaratiei de avere din 2012, Margarit a imprumutat-o pe Maricela Margarit cu 750 de mii de lei. In 2011, el a  incasat un salariu anual de peste 7 mii de lei ca director general la Virgfan. Puteti consulta declaratia de avere din 2012 a subsecretarului de stat aici:

Ciasuri de mana
Foto: Captura de ecran
Potrivit declaratiei de avere din 2014, subsecretarul de stat a acordat doua imprumuturi catre doua persoane fizice: 820 de mii de lei catre Maricela Margarit si 1,5 milioane de lei catre Stefan Voinea. Tanarul politician PSD declara ca detine un Audi Q7 si ‘ciasuri de mana’ de 12 mii de euro.


Alte 10 milioane de euro pentru firma Tancrad

24 septembrie 2014:  Tancrad primeste un alt contract de peste 10 milioane de euro pentru reabilitarea a 6,93 km de linie de tramvai. Este o diferenta intre valoarea estimata si cea finala a contractului de 3 milioane de euro. Lucrarile de sudura de peste 120 de mii de euro au fost subcontractate catre firma Ro-Thermit din cadrul Goldschmidt-Thermit Group Germania.

-----------------------------------------------------------------------------------------

2.

23 de milioane de euro – fonduri europene - pentru Hipodrom si Parcul Vest merg catre compania fratilor Erbasu. La parc lucreaza si o firma acuzata de Curtea de Conturi ca a luat bani publici pentru servicii fictive


20 noiembrie 2014: Primaria Ploiesti a atribuit prin licitatie un contract de aproape 12 milioane de euro – fonduri europene - pentru modernizarea si extinderea Hipodromului din Ploiesti. Exista o diferenta intre valoarea estimata si cea finala a contractului de peste 1,4  milioane de euro.

Potrivit anuntului de atribuire publicat in SEAP, lucrarile presupun demolarea constructiilor existente si realizarea altora noi: tribune, grajduri, cabine, birouri, anexe. Se vor construi drumuri de acces, pista de trap si galop. Lucrarile au fost adjudecate de compania Constructii Erbasu.

21 august 2014: Municipalitatea a atribuit prin licitatie un contract de aproape 11 milioane de euro – fonduri europene - pentru constructia parcului Ploiesti vest.

Potrivit anuntului de atribuire publicat in SEAP , lucrarile presupun: plantarea de arbori, flori si gazon, amenajarea de - piste pentru biciclete, alei pietonale, locuri de odihna si contemplare, spatii pentru picnic, mese de sah, patinoar, ring de role, 3 fantani arteziene - fântâna Anotimpurilor, Cascada sub formă de arc de triumf şi Fântâna Ochi - sera inchisa, moara de apa cu scranciob, stâncărie artificială, foisor fanfare, zona pentru casatorii, locuri de joaca, terenuri de sport - si lucrari de constructie a unei cladiri administrative.

Se observa o diferenta foarte mare intre valoarea estimata si cea finala a contractului de peste 5,5 milioane de euro. In anuntul de atribuire se precizeaza ca lucrarile ar putea fi subcontractate, insa ‘nu se cunoaste’ cat ar putea fi subcontractat.

Contractul a fost atribuit catre asocierea de firme Constructii Erbasu – Pepiniera de Val D’yerres Deux – Drufec Cons CF cu lider de asociere Constructii Erbasu.

Cine e Constructii Erbasu

Firmele din grupul Erbasu apartin fratilor Alex si Cristian Erbasu. Averea lor este estimata de revista Capital la 34-35 milioane de euro. Cristian Erbasu este si presedintele Asociatiei societatilor din constructii. In martie 2013, locuintele fratilor Erbasu au fost perchezitionate in dosarul Radet.

Anul trecut, compania a incheiat contracte de peste 9 milioane euro pentru trotuare si parcari si cu Primaria Sectorului 6 condusa de Rares Manescu. Constructii Erbasu si o firma din grupul UTI al lui Tiberiu Urdareanu fac parte din asocierea care modernizeaza parcul Moghioros din Bucuresti in schimbul a 15 milioane de euro.

Cine e firma Drufec Cons CF: o companie acuzata de Curtea de Conturi ca a incasat aproape 1 milion de euro pentru servicii fictive.

Firma din Timisoara este administrata de Sorin Ioan Doda. Potrivit presei locale, compania a fost acuzata de Curtea de Conturi ca a incasat aproape 1 milion de euro pentru servicii fictive. Detalii aici.

-----------------------------------------------------------------------------------------

3.

12 milioane de euro pentru credite


9 septembrie 2014: Primaria a accesat o linie de credit de aproape 18 milioane de euro de la CEC Bank. Municipalitatea va plati dobanzi si comisioane de 12 milioane de euro.

--------------------------------------------------------------------------

4.

11 milioane de euro pentru extinderea canalizarii merg catre firme anchetate de DNA si DIICOT. Una dintre ele duce la SOV


3 septembrie 2014: Primaria Ploiesti a atribuit prin licitatie un contract acord-cardu pe 4 ani cu valoarea maxima estimata de peste 11 milioane de euro pentru extinderea  canalizarii in Ploiesti.

Serviciile de proiectare de aproape 290 de mii de euro ar putea fi subcontractate. Un prim contract subsecvent de aproape 270 de mii de euro a fost incheiat in septembrie 2014.

Acordul cadru si contractul subsecvent au fost atribuite catre firma Alpenside din Bucuresti, fosta Util Construct Plus. Desi in anuntul publicat in SEAP este nominalizata doar firma Alpenside, presa locala a notat ca, in realitate, contractul a fost adjudecat de o asociere de firme avand ca lider firma Alpenside. E vorba de asocierea de firme Alpenside – Straco Group – Marconstruct Impex. Detalii aici.

Cine e Alpenside: o firma reclamata la DNA de Curtea de Conturi pentru ca a castigat bani din deszapezire, desi nu avea utilaje

Potrivit informatiilor de la Registrul Comertului, firma este detinuta de un offshore din Cipru, Alpenside Holding Ltd, cu sediul in Larnaca, strada Michail Georgiou nr. 70. Compania din Romania este administrata de Florin-Cristian Mihai.

Umbra lui Vintu

Firma s-a numit in trecut Util Construct Plus si era detinuta de Liviu Nitescu. Util Construct Plus a fost unul dintre actionarii postului Money Tv, alaturi de Sorin Freciu, unul dintre locotenentii lui Sorin Ovidiu Vintu.

Potrivit presei locale din Buzau, firma Util Construct Plus, actuala Alpenside, a fost reclamata la DNA de Curtea de conturi care a descoperit  nereguli la contractele de deszapezire  pentru iarna 2011-2012 incheiate de Consiliul judetean Buzau. Firma a castigat peste 600 de mii de euro din deszapezire, desi nu avea utilajele necesare.

Cine e Straco Group: o companie anchetata de DIICOT pentru spalare de bani. Patronii, arestati la domiciliu

Patronii acestei firme, Vlad Ionel Vamesu, Alexandru si Traian Horpos, sunt anchetati de DIICOT pentru spalare de bani, delapidare si evaziune fiscala, alaturi de patronul Euroconstruct 93, Dan Besciu. Prejudiciul se ridica la peste 7,5 milioane de euro. Detalii aici. Alexandru Horpos şi Vlad Ionel Vameşu au fost arestaţi la domiciliu.

Cine e firma Marconstruct Impex din Bragadiru: o firma de constructii implicata in accidentul de munca de la pasajul Baneasa in care si-au pierdut viata 3 muncitori.

Firma ii apartine Mariei Dogaru. Compania a lucrat la pasajul Baneasa dupa ce a subcontractat o parte din lucrari de la compania portugheza Lena. In 2009, Parchetul sectorului 1 a demarat o ancheta privind firma Marconstruct Impex dupa ce trei muncitori si-au pierdut viata intr-un accident de munca.

Executantul lucrarilor, firma Marconstruct Impex, nu a respectat devierea retelelor de apa si canalizare conform documentatiei tehnice de executie, respectiv nesprijinirea sapaturii pana la adancimea de sase metri’ – au notat reprezentantii Inspectoratul de stat in Constructii care au depus o plangere penala la parchet impotriva firmei Marconstruct. Firma a fost obligata in instanta la plata unor despagubiri catre urmasii celor trei muncitori decedati in accidentul de munca.

-----------------------------------------------------------------------------

5.

2,4 milioane de euro pentru evaluari de bunuri. Unul dintre experti e acuzat de subevaluari, altul e evaluator RAPPS    


25 februarie 2013: Primaria Ploiesti a atribuit prin licitatie un contract acord-cadru cu valoarea maxima estimata de aproape 2,4 milioane de euro pentru servicii de evaluare si reevaluare bunuri.

Contractul a fost atribuit catre 3 firme: Fidox din localitatea Purcăreni, comuna Tărlungeni, judetul Brasov; Vertigo Valuation din Bucuresti; Trilitico Evaluari din comuna Blejoi, satul Ploiestiori, judetul Prahova.

Cine e firma Fidox din Brasov: expert al Primariei, acuzat de subevaluari – presa locala

Intre mai 2013 – octombrie 2014, Primaria Ploiesti a incheiat 19 contracte subsecvente de aproape 220 de mii de euro cu firma Fidox din Brasov, administrata de Ovidiu Panţel. In 2013, firma a raportat o cifra de afaceri de 200 de mii de euro, un profit de 97 de mii de euro si doar 2 angajati, desi cu un an in urma declarase o cifra de afaceri de numai 50 de mii de euro si un profit de numai 394 de euro. Potrivit jurnalistilor de la ziarul local Observatorul PH in baza subevaluarilor Fidox, primaria Ploiesti a vandut la preturi mici mai multe terenuri din oras.

Cine e firma Vertigo Valuation din Bucuresti: evaluator RAPPS

Potrivit Gandul, Vertigo Valuation face parte dintre cei 7 evaluatori care au semnat cu RAPPS un acord cadru pentru evaluarea imobilelor regiei in vederea vanzarii. In baza evaluarilor, RAPPS a vandut in decembrie 2013 sediile centrale ale PSD si UNPR catre cele doua partide la preturi de 2,5 ori mai mici decat valorau pe piata reala.

Potrivit Gandul, Vertigo Valuation este condusă de Raluca Ioana Dunăreanu de 27 de ani, jurista, fost asigurator la Astra. Dunăreanu detine 87 la suta si este asociata cu Marius Bogdan Şelaru, Adriana Ristea, Simona Caragea şi Gabriela Breaza.

--------------------------------------------------------------------------

6.

2,3 milioane de euro pentru dirigentie de santier catre firma unui fost director CNADNR cu legaturi cu fostul PD. Ex-directorul, acuzat in premiera: a dat un contract unei firme care s-a infiintat dupa castigarea licitatiei


28 septembrie 2012 : Municipalitatea a achizitionat cu aproape 110 mii de euro servicii de dirigentie de santier pentru lucrarile de la parcul Ploiesti Vest. Contractul a fost acordat prin licitatie firmei Irimat Cons din Ploiesti.

10 septembrie 2014: Primaria Ploiesti a atribuit prin licitatie un contract - acord cadru pe 4 ani cu o valoare maxima estimata de peste 2,2 milioane de euro pentru servicii de dirigentie de santier pentru obiectivele de investitii ale municipalitatii pe perioada 2014 - 2017.

Florin Goruneanu, patronul Irimat
Foto: Telegrama.ro
Contractul a fost atribuit catre firma Irimat Cons din Ploiesti. Intre  septembrie si decembrie 2014, Primaria a incheiat cu aceasta firma 9 contracte subsecvente de peste 260 de mii de euro. S-au contractat serviciile de dirigentie de santier pentru diferite obiective precum: reparatii curente sens giratoriu, modernizare strazi, cladire si spatii adiacente stadion Petrolul, terenuri de sport la scoli, consolidare Spitalul Ploiesti-Sectorul Oncologic.

Firma apartine lui Florin Goruneanu. Compania isi trece in palmares proiectarea soselei Transalpina.

Firma acuzata de primaria Craiova de intarzieri si abateri

Firma a derulat contracte si cu Primaria Craiova condusa de fostul primar Antonie Solomon. Potrivit unui document al Primariei Craiova, pe care il puteti consulta aici, Firma a fost acuzata de primarie ca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale, a intarziat depunerea documentatiei si a avut abateri de la respectarea normelor de securitate, sanatatea muncii si protectia mediului.

Compania unui fost director CNADNR

Florin Goruneanu a fost director general adjunct al CNADNR intre 2005 si 2007 cand Partidul Democrat a facut parte din Guvernul Tariceanu. Goruneanu a fost demis de fostul ministru al Transporturilor, liberalul Ludovic Orban.

A dat un contract unei firme care s-a infiintat dupa castigarea licitatiei

Potrivit unei investigatii in exclusivitate HotNews.ro din 2010 fostul director Florin Goruneanu a fost presedintele unei comisii de licitatie care, in februarie 2007, a atribuit un contract de 3 milioane de euro unei firme ce s-a infiintat dupa castigarea licitatiei. Actionarii firmei erau trei britanici angajati pe post de consilieri la CNADNR.
 
Legaturi cu PD

Potrivit presei centrale, Florin Goruneanu si Aurel Balut, director general adjunct si, respectiv, director general al CNADNR in 2005 au fost angajati inainte de alegerile din 2004 la firma Consitrans patronata de Eduard Hanganu. Firma era considerata in acea perioada drept apropiata de Partidul Democrat. Detalii aici.

Irimat Cons a castigat pe finalul anului trecut un contract de asistenta tehnica de 380 de mii de euro la Consiliul Judetean Constanta, condus de baronul PSD Nicusor Constantinescu. Firma a fost asociata si cu Delta ACM 93 a lui Florea Diaconu.

---------------------------------------------------------------------------

7.

1,7 milioane de euro – acte aditionale prin incredintare directa – la contracte pentru reabilitarea termica a blocurilor 


Banii merg catre:

-    Delta ACM 93 a lui Florea Diaconu.
-    firma unui fost consilier judetean PNL retinut de DNA pentru ca a dat spaga un BMW ca sa vanda statului produse de 3 ori mai scumpe decat in hypermarket.  
-    firma consulului onorifc al Lituaniei la Ploiesti, invinuit in dosarul Petromservice.
-    compania fratilor Erbasu.

Primaria Ploiesti condusa de Iulian Badescu a contractat lucrari suplimentare de anvelopare a blocurilor cu polistiren expandat, spuma poliuretanica si vata minerala bazaltica. E vorba de acte aditionale incheiate prin incredintare directa la contracte atribuite in decembrie 2011 de fostul primar Andrei Volosevici (PDL). Atunci au fost incheiate 4 contracte de peste 10 milioane de euro pentru reabilitarea termica a 46 de blocuri din cartierele Vest, Malu Rosu si Nord cu firmele Delta ACM 93, Licofrig, Geluval Stor, Construcţii Erbaşu şi IPM Partners România. Detalii aici.


Peste 1 milion de euro merge catre Delta ACM

21 noiembrie 2012: Primaria condusa de Iulian Badescu a semnat 4 acte aditionale de 740 de mii de euro cu firma Delta ACM 93 a lui Florea Diaconu la contractele din 2011 pentru izolarea termica a blocurilor din cartierele Vest si Malu Rosu.

7 decembrie 2012: alt aditional de aproape 270 de mii de euro incredintat acestei firme.

Delta ACM face si canalizarea in cartierul Bereasca

7 august 2012: Primaria Ploiesti a semnat un aditional de 16 mii de euro la un contract din 2011 de peste 5 milioane de euro pentru modernizarea canalizarii din cartierul Bereasca. Atat contractul mama, cat si actul aditional au fost acordate companiei Delta ACM 93. 

140 de mii de euro pentru anveloparea blocurilor merg la firma unui fost consilier judetean al PNL.

26 noiembrie 2012: Primaria Ploiesti a incheiat un aditional de peste 140 de mii de euro cu firma Licofrig din localitatea Sacele, judetul Brasov.

Potrivit procurorilor DNA, firma este controlata de fostul consilier judetean Matei Gavril de la PNL.

In 2013, Matei Gavril era seful PNL Sacele. Potrivit propriei declaratii de avere, Gavrila a fost director general la Licofrig Sacele pana la iunie 2012. In februarie 2014, Matei a fost retinut de DNA, impreuna cu sefa de la Direcția de Asistență Socială şi Protecţia Copilului Braşov, Virginia Martin, intr-un dosar de spagi pentru contracte de achizitii la preturi mari. Potrivit procurorilor, prin intermediul firmelor Licofrig si Frigomat, fostul consilier PNL Matei Gavril a vandut Directiei conduse de Virginia Martin mai multe produse la preturi chiar si de 3 ori mai mari decat costau in supermarketuri: centrale termice, sobe, cutii frigorifice, roboţi de bucătărie, drujbe, maşini de spălat. Intre firmele lui Matei si Protectia Copilului Brasov au fost incheiate ilegal 32 de contracte prin incredintare directa, sustin procurorii. Prejudiciul este de peste 56 de mii de euro:

Produsele au fost achiziţionate de către Licofrig din supermarketuri sau de la diferite societăţi de profil, apoi au fost facturate către Frigomat, această din urmă societate întocmind apoi facturile de livrare către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Braşov, prin majorarea implicită a preţului de vânzare. În schimbul încălcării atribuţiilor de serviciu, Martin Virginia, director general a primit de la Matei Gavril, în cursul lunii ianuarie 2013, un autovehicul marca BMW X3, proprietatea societăţii favorizate Licofrig Săcele. Pentru a ascunde folosul, la data de 4 martie 2013, Licofrig Săcele a întocmit o factura și o chitanță care consemnează, în mod nereal, că autovehiculul marca BMW X 3 i-a fost vândut soţului inculpatei Martin Virginia, la un preţ de 43.573 lei, bani ce ar fi fost plătiți societății respective.’ – arata procurorii DNA.

Peste 40 de mii de euro pentru izolare termica a blocurilor merg catre firma consulului onorifc al Lituaniei la Ploiesti

24 octombrie 2012: aditional de peste 42 de mii de  euro atribuit firmei IPM Partners Romania din Ploiesti. Managerul din România al IPM Partners este Ion Antonio Tache, un fost colaborator al lui Sorin Ovidiu Vintu.

Ion Tache
Foto: Lions-club.ro
Tache a fost director adjunct de productie la PSV Company, fosta Petromservice. In 2011, el a fost invinuit de infracţiuni economice în dosarul Petromservice, alaturi de Sorin Mihai, fost vicepresedinte al PDL Prahova in perioada in care Iulian Badescu era la democrati liberali. Sorin Mihai este finul sindicalistului Liviu Luca, amic si partener de afaceri cu Vintu.

IPM Partners Romania in asociere cu Habau Pipeline Systems România si Inspet din Ploieşti au realizat gazoductul Iasi-Ungheni. Detalii aici.

Tache este si consulul onorific al Lituaniei la Ploiesti. Vezi aici.

Aproape 80 de mii de euro merg la compania de constructii a fratilor Erbasu

24 octombrie 2012: Primaria Ploiesti a incheiat un aditional de peste 78 de mii de euro la contractul din decembrie 2011 pentru reabilitarea termica a blocurilor din cartierul Nord, strada Gageni. Aditionalul si contractul initial, atribuite firmei Constructii Erbasu.

380 de mii de euro pentru reabilitarea termica a blocurilor catre firma Geluval Stor


6 decembrie 2012: Primaria Ploiesti a semnat 2 aditionale de 380 de mii de euro la contractul privind reabilitarea termica a blocurilor din cartierul Malu Rosu. Castigatoare a fost firma Geluval Stor din Ramnicu Sarat. Firma apartine lui Valentin Turloiu. Director general este Gelu Marian Turloiu.

------------------------------------------------------------------------------------

8.

1,3 milioane de euro pentru intretinerea semafoarelor catre o firma din grupul UTI a liderului UNPR, Tiberiu Urdareanu. La licitatie s-a prezentat doar firma castigatoare


23 iulie 2012: Municipalitatea a atribuit prin licitatie la care s-a prezentat doar firma castigatoare un acord cadru pentru intretinerea si instalarea de semafoare. Contractul are o valoare maxima estimata de peste 1.3 milioane de euro.

Firma care si-a adjudecat contractul este Selas Traffic din Ploiesti. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Selas Traffic a fost integrata in cadrului grupului UTI. De altfel, intre octombrie 2012 – iunie 2014, primaria Ploiesti a semnat 9 contracte subsecvente de aproape 1,2 milioane de euro cu UTI Grup.

Grupul este detinut de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu. Cu o avere estimata la peste 100 milioane euro, Urdareanu este presedintele Departamentului energie, resurse si politici industriale al UNPR, partidul infiintat de vicepremierul Gabriel Oprea.

DNA: Reprezentantii UTI i-ar fi dat spaga lui Uioreanu

In dosarul sefului CJ Cluj, Horea Uioreanu, procurorii DNA sustin ca un reprezentant al UTI l-a mituit pe oficial pentru a primi contracte pe bani publici.

------------------------------------------------------------------------------

9.

Peste 860 de mii de euro pentru o firma apropiata de fostul deputat si sef al CJ Prahova, Florin Anghel 


7 februarie 2013: Primaria Ploiesti a atribuit prin licitatie un contract acord-cadru cu valoarea maxima estimata de peste 860 de mii de euro pentru servicii de cadastru si topografie.

Contractul a fost atribuit catre firma Protelco din Campina. Intre februarie 2013 – decembrie 2014, primaria a incheiat cu Protelco 19 contracte subsecvente de peste 63 de mii de euro pentru aceste servicii.

Din actionariatul Protelco a facut parte si fostul sef al CJ Prahova

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma are urmatorii actionari: Sorin Ioncu – 31 %, Ovidiu Popescu – 4,5 %, Dumitru Ovidiu Negreanu – 55 %, Jean Radu – 1,6 % si Cristian-Alexandru Manea – 7,5 %. Din actionariatul firmei a facut parte si Florin Anghel, insa el a iesit din firma in august 2004 dupa ce a devenit seful CJ Prahova din partea PUR. Ulterior, Anghel a devenit deputat PDL in legislatura 2008-2012.

Anghel, un campion al contractelor cu statul

Potrivit jurnalistului din Ploiesti, Sebastian Ignat, colaborator Riseproject, in 2007, Florin Anghel a castigat o licitatie pentru extinderea canalizarii in orasul Boldesti-Scaieni. La licitatie au participat firma Protelco si o alta companie din Campina, Cirex. De notat ca Florin Anghel este si el din orasul Campina. Detalii aici.

Protelco, ‘iepure’ la licitatii pentru firmele lui Anghel


O situatie similara se regaseste si la o alta achizitie facuta in 2007 de una dintre firmele lui Florin Anghel, Fibec Holding. Potrivit unui articol din presa locala preluat de HotNews.ro, Fibec Holding a lui Florin Anghel, pe atunci presedinte al CJ Prahova, a castigat licitatia organizata de Primaria Secaria pentru vanzarea mai multor  hectare de pasune. La licitatie au participat alte doua firme din Campina: Cirex si Protelco.

Conflict de interese

Potrivit jurnalistilor, firma Protelco din Campina a castigat mai multe licitatii organizate de Consiliul Judetean Prahova pe vremea lui Florin Anghel. Un contract a vizat Planul Urbanistic Zonal al unui nou cartier, Tatarani.

--------------------------------------------------------------------------------

10.

Peste 275 de mii de euro pentru servicii informatice prin incredintare directa. Banii merg catre o companie fondata de Sebastian Ghita, ex-deputat PSD, amicul primarului Badescu si al premierului Victor Ponta

17 iulie 2012: Primaria Ploiesti condusa de Iulian Badescu a atribuit prin incredintare directa un contract de peste 75 mii de euro pentru servicii informatice catre compania Asesoft International din Ploiesti.

22 mai 2013: Municipalitatea a atribuit prin incredintare directa un alt contract de peste 100 de mii de euro pentru servicii informatice companiei Asesoft International.

12 mai 2014: Asesoft International primeste un alt contract de peste 100 de mii de euro.

Potrivit anunturilor publicate in SEAP – Sistemul electronic de achizitii publice, www.e-licitatie.ro  - primaria a justificat alegerea acestei proceduri de achizitie publica sustinand ca ‘serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate’.

O companie controlata de Sebastian Ghita, ex-deputat PSD, amicul primarului Badescu si al premierului Victor Ponta


Portalul de investigatii media Riseproject a scris pe larg si detaliat despre actionariatul Asesoft International. Grupul a fost fondat in 2001 de Sebastian Ghita. 10 ani mai tarziu, Ghita a iesit din actionariatul companiei, insa pachetul majoritar de 94 de procente a fost preluat de un offshore din Cipru reprezentat de Sorin-Adrian Chirilă, varul sotiei deputatului. Compania din Ploiesti este administrata de varul Chirila si cumnatul Cristian Anastasescu. De altfel, numele lui Anastasescu este trecut in anuntul publicat de primarie in SEAP.

Asadar, grupul de firme Asesoft International a ramas o afacere a familiei Ghita. Detalii aici.

Deputatul controleaza prin rude si prieteni mai multe companii. Riseproject  a scris in detaliu despre ele.

Prin firmele sale, deputatul a reusit sa obtina “o felie” mare din contractele IT ale autoritatilor de stat din Romania. Citeste aici o investigatie Gandul.

Firmele fondate de Ghita au facut afaceri inclusiv cu unitati ale SRI, el fiind secretarul comisiei parlamentare de control al Serviciului.

--------------------------------------------------------------------------------

11.

Acte aditionale pentru firma de casa a familiei baronului PSD de Prahova. Compania, acuzata in dosarul Pavaleanu. Legaturi vechi ce duc de la fosta Securitate la Sebastian Ghita si Roberta Anastase
27 iulie 2012: Primaria Ploiesti a incredintat lucrari suplimentare de renovare la scoala Rares Voda printr-un aditional de 56 de mii de euro. Banii au ajuns la firma Conti din Ploiesti. Contractul initial de 740 de mii de euro a fost castigat de aceeasi companie.

2 august 2012: Municipalitatea ploiesteana a semnat cu firma Conti un act aditional si la contractul privind lucrarile de reabilitare a Grupului Scolar Petrol Teleajen. E vorba tot de 56 de mii de euro. Contractul initial de 1,4 milioane euro a fost semnat de fostul primar Andrei Volosevici (PDL).

Firma, urmarita penal

Firma este detinuta de catre Dragos Ionescu si este urmarita penal pentru evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani in dosarul in care a fost arestat fostul consilier de la Secretariatul General al Guvernului, Marcel Pavaleanu, fost sef al PSD Plopeni. Puteti consulta un document din aceasta ancheta a Parchetului de pe langa Curtea de apel Ploiesti aici.

Patronul, arestat preventiv

In 2014, Dragos Ionescu a fost arestat preventiv in acest dosar cu prejudiciu de 35 de milioane de euro. In acelasi caz a fost pus sub acuzare si Razvan Alexe, inculpat si in dosarul de coruptie al baronului de Prahova, Mircea Cosma.

Firma de casa a familiei Cosma

Firma Conti este abonata la contractele cu autoritatile locale din Prahova:

Primarul Iulian Badescu si seful CJ Prahova, Mircea Cosma
Foto: Observatorulph.ro
“Conti este asociată cu deputatul PSD, Vlad Cosma. O arată chiar declaratia acestuia de avere. Potrivit documentului, Vlad Cosma a vândut către Conti partea sa de 19 % dintr-un imobil situat în Ploiesti. Suma: 134 de mii de euro. Blocul de birouri situat pe strada Stefan Greceanu din Ploiesti a fost construit în urma unei investitii comune a deputatului cu firma Conti, cu care, altminteri, împarte acum acelasi dosar penal”, a notat Rise Project. Vezi declaratia de avere a deputatului din 2012 aici.

In 2013, compania a incheiat, in asociere cu UTI Grup, un contract de aproape 1 milion de euro cu Consiliul Judetean Prahova, condus de Mircea Cosma, tatal deputatul PSD Vlad Cosma.

Un om al fostei Securitati, legatura intre Sebastian Ghita si Roberta Anastase


RiseProject mai nota urmatoarele in 2014: “În sfârsit, cenzorul firmei Conti este domnisoara Liliana Petrescu, 34 ani. Liliana e fiica cea mică a lui Petre Petrescu, ultimul sef al Securitătii Prahova si, mai târziu, director la Petrotrans pe timpul lui Adrian Năstase. Acolo, Petrescu-senior l-a avut consilier si adjunct pe prietenul său de-o viată, Cornel Anastase. Adică, pe tatăl Robertei Anastase, sefa PDL Prahova. Semnificativă în biografia lui Petre Petrescu este si consilierea lui Sebastian Ghită, prin firma Liprest Consultantă din Bucuresti.” Detalii aici.

Aditional pentru lucrari de canalizare catre o firma partenera

24 septembrie 2012: Primaria a semnat un aditional de 10 mii de euro la contractul pentru lucrarile de realizare a sistemelor de canalizare, a retelei de curent si a unei parcari in cartierul Libertatii. Contractul principal a fost adjudecat in 2010 pentru aproape 630 de mii de euro.

Firma castigatoare a contractului principal si a actului aditional este Montin din Ploiesti. Montin a castigat, alaturi de Rominserv, Conti si Nicons, un contract de 13 milioane de euro – fonduri europene - pentru extinderea retelei de canalizare in orasele Baicoi, Urlati si Plopeni.

Firma Montin ii are ca actionari pe Nicolae Lupu - 32%, Toma Dragan - 16%, Alina Pais  – 22 % si actionari tip lista 29 %.

-------------------------------------------------------------------------

12.

Aditional pentru o alta firma acuzata in dosarul Pavaleanu. Patronul - unul dintre presupusii mituitori ai baronului rosu de Prahova, Mircea Cosma


8 octombrie 2012: Primăria Ploiesti condusa de Iulian Badescu a semnat  un act aditional de 67 de mii de euro la un contract ce viza constructia unei parcari. Contractul initial din 2011 a fost de 450 de mii de euro.

Castigatoare a fost desemnata firma Star T & D din Blejoi, judetul Prahova. Firma este detinuta de Ion Dumitru. In Prahova, societatea este recunoscuta pentru contractele cu statul pe care le-a obtinut de-a lungul timpului. Ion Dumitru este unul dintre denuntătorii din dosarul de coruptie în care a fost trimis în judecata baronul rosu de Prahova, Mircea Cosma:

"În perioada 2012-2013, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Cosma Mircea, a pretins şi primit de la denunţător sume de bani disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate de către firma Star T & D  către Marconstruct Company, lucrări pe care aceasta din urmă nu le-a executat, în sumă totală de aproape 1,2 milioane de euro", sustine DNA in rechizitoriu.

Ion Dumitru a fost si el trimis in judecata in dosarul fostului consilier al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Pavaleanu. Firma Star T&D a intrat in insolventa si este urmarita penal pentru evaziune fiscal si complicitate la spalare de bani.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

43666 vizualizari

 • +12 (18 voturi)    
  ati uitat (Vineri, 16 ianuarie 2015, 12:29)

  Gigi_Specialistu [utilizator]

  Se poate adauga la lista si ca a furat alegerile. Volosevici, fostul primar era mult mai popular in Ploiesti, dupa ce a construit stadionul si a modernizat autobuzele si troleibuzele. Exsista destule voici care susitin ca a furat cam 1500 de voturi ca sa iasa primar, prin Ploiesti se cam stie asta.
  • +7 (11 voturi)    
   Iulian Badescu = PSD = hot (Vineri, 16 ianuarie 2015, 14:33)

   Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator] i-a raspuns lui Gigi_Specialistu

   QED
  • +9 (11 voturi)    
   starea de spririt la ploiesti (Vineri, 16 ianuarie 2015, 19:07)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Gigi_Specialistu

   este ca, daca nu'l ascunde procuratura, la alegerile de la anul, adio primarie. mai ales dupa piedicile puse clubului petrolul.
   zvonul este ca intentioeaza sa creieze o echipa de fotbal a primarie, fcm Ploiesti, care este acum la moda, vezi csms iasi.
   la Ploiesti, psd este inamicul public.
  • +1 (1 vot)    
   Comment sters de user (Duminică, 18 ianuarie 2015, 9:36)

   Pastrati-l pe Conta [anonim] i-a raspuns lui Gigi_Specialistu

 • +11 (17 voturi)    
  Excelenta compilatie! (Vineri, 16 ianuarie 2015, 12:54)

  ouyang [utilizator]

  Don Ponta si Don Ghita, giovanii d’oro, in actiune dupa perioada de locotenenti sub Don Nastase.
 • +15 (21 voturi)    
  Primar? (Vineri, 16 ianuarie 2015, 13:09)

  maxxie jazz [utilizator]

  Strig de ceva vreme pe forumuri despre datoriile dlui Badescu spre grupurile de bulibasa si camatari, pentru imprumuturile luate de actualul primar al Ploiestiului in campania electorala.
  In Ploiesti, daca intrebi aproape orice taximetrist, iti va spune cum a castigat Badescu alegerile. Este vorba, in primul rand, legitimitatea unuia care cheltuieste banul public.
  Cred ca inainte de o ancheta asupra modului in care s-au cheltuit banii, ar fi mai utila o ancheta despre cum a ajuns un individ ca Badescu sa conduca interesele ploiestenilor.
  Nu e niciun jurnalist temerar ca sa faca niste demersuri? Lucrurile sunt cat se poate de clare. Dl. Badescu a platit mii de oameni, cu sume intre 50 si 100 de lei, pentru a fi votat. Aici, toata lumea stie, dar nimeni nu investigheaza!
 • -7 (13 voturi)    
  putin calcul domnilor (Vineri, 16 ianuarie 2015, 15:42)

  tepes [utilizator]

  Am inteles ca primarul este un excroc acuzat-de toate relele,atunci va intreb, de ce nu-l dati pe mina DNA-lui,Si inca ceva,de unde rezulta ca acest individ este amic cu premierul? Sa intelegem din titlu ca orice primar PSD-ist care face hotii este amic cu Ponta? Domnilor chiar nu va dati seama ca romanul nu-i asa prost cum il credeti voi? eu cred ca aceste acuzatii mincinoase continue la adresa premierului sint benefice in final tot premierului.
  • +7 (11 voturi)    
   teplus (Vineri, 16 ianuarie 2015, 17:18)

   FlorinOprea [anonim] i-a raspuns lui tepes

   daca este asa cum spui, de ce nu il iei la tine acasa pe ponta?: cuminte e, cinstit e, harnic e, ce mai, e bun de pus la rana. daca nu era insurat ii dadeai si fata de nevasta?
  • +10 (12 voturi)    
   Uite de unde rezulta: (Vineri, 16 ianuarie 2015, 17:22)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui tepes

   "Amic cu Ghita si cu Ponta

   Portalul de investigatii media Riseproject si jurnalista Sorina Matei au publicat fotografii si un videoclip in care premierul Victor Ponta apare in tribune la un meci de baschet alaturi de deputatul Sebastian Ghita, mana dreapta a acestuia, Alex Iacobescu si primarul PSD al Ploiestiului, Iulian Badescu.
   Ponta, Ghita, Alex Iacobescu si Iulian Bdescu, la un meci Asesoft
   Ponta, Ghita, Alex Iacobescu si Iulian Bdescu, la un meci Asesoft
   Foto: Facebook"

   Daca citesti articolul, ai sa vezi si de unde. "Acuzatii mincinoase continue". Te rugam mult-mult sa enumeri acuzatiile mincinoase la adresa lui Tonta. Te si ajut putin: poti pune cap de lista plagiatul.
   • -9 (9 voturi)    
    un dialog onest (Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 5:06)

    tepes [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Am sa-ti raspund sincer nu ca mitocanului de mai sus.Voi incepe cu plagiatul .Acest plagiat atit de mult trimbitat si intretinut in forma continua de niste adversari politici-sanguinari-orbiti de interese mescchine care pur si simplu nu au altceva-ce sa spuna despre premier.,asa consider eu, si nu-i musai sa fi de acord cu mine.N-am sa insir aici toate realizarile acestui guvern,-cum ar fi, salarii pensii marite, inflatia cea mai mica din ultimi30 de ani,PIB-ul in crestere eu la asta ma uit nu la curvasriile unor oameni interesati de a aduce discordie intre romani-si care- ma facut sa-i tin partea . Si acum te intreb,daca-ai fi primar intr-un oras oarecare,,si ai fi in PNL sa zicem,si ar veni in orasul tau premierul-tot PNL, la un meci de fotbal, ce ai face?Acum te-as ruga nu mai pomeni de Sorina Matei ca te compromiti iremediabil.Daca nu am reusit macar sa-ti suscit interesul urmareste emisiunea Sorinei Matei de pe B1 TV pe aceasta tema si poate te mai gindesti.
    • +7 (9 voturi)    
     ... ironic (Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 8:11)

     thebblack [utilizator] i-a raspuns lui tepes

     tu personal nu ai nici cel mai vag drept sa vorbesti de plagiatul din lucrarea de doctorat. pana acolo ar trebui sa inveti limba romana.

     in ce priveste restul enumerarii tale... am ajuns pe cele ma inalte culmi de civilizatie si progres, nu?
     • 0 (2 voturi)    
      fara raspuns ,din pacate (Duminică, 18 ianuarie 2015, 22:56)

      tepes [utilizator] i-a raspuns lui thebblack

      Iti raspund a 3-a oara-amice thebblack din pacate nu -mi publica un drept la replica,nu de alta dar ar fi normal si cinstit sa-ti dau ceea ce meriti in obraznicia ta bolnava.
  • +1 (1 vot)    
   Unii nu sunt asa de prosti (Duminică, 18 ianuarie 2015, 22:27)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui tepes

   dar altii, ca tine, ne depasesc foarte mult asteptarile!
   Sincer, ce se intampla daca taceai?
   Dar tu, comunist feroce, si da/i si lupta si lupta si da/i!
   • 0 (2 voturi)    
    prosi,prosti dar multi (Luni, 19 ianuarie 2015, 13:08)

    tepes [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

    N-am spus prosti, ci dobitoci exista o nuanta aici. Eu comunist?ha,ha bine ca nu sint bolsevic sau basist. Sint un om normal fara partipriuri,dar ma supara unele loaze care se dau rotunzi si profesori in a da lectii de limba romana cind subiectul este altul.
 • +9 (13 voturi)    
  De linii de tranvai modernizate aveam nevoie noi! (Vineri, 16 ianuarie 2015, 17:09)

  Silvian02 [utilizator]

  Rusine sa ii fie acestui primar care cheltuie banul public in interes de GASCA ! Sunt suficiente troleibuzele, autobuzele, deoarece liniile de tranvai catre Ploiesti sud si Ploiesti vest sunt inutile deoarece marile intreprinderi Uzina 1 Mai, Uzuc mai au 200 de angajati ! Nu am am fost acasa cand acest individ a fost ales primar, dar soferii de taxi au zis ca au carat alegatorii din cartierul Mimiu pentru a vota pana la orele 23 ! Ploiestiul in momentul de fata arata ca dupa bombardament si asta datorita acestui PRICEPUT primar !
  • -3 (5 voturi)    
   Cheltuieli din bani publici? glumesti? (Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 13:06)

   RazvanYakuza [anonim] i-a raspuns lui Silvian02

   prietene, cheltuielile de care spui tu sunt din fonduri europene, sti ce sunt alea?
   • +2 (4 voturi)    
    Ai dreptate (Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 19:18)

    Silvian02 [utilizator] i-a raspuns lui RazvanYakuza

    Prietene stiu ce sunt alea ! Nu-ti da nimeni NIMIC fara munca ! Si raspunsul l -a spus fetita mea de doar 11 ani !
 • -4 (14 voturi)    
  Comunic prost cu prostii (Vineri, 16 ianuarie 2015, 18:25)

  BucescuAndrei Dragos [anonim]

  Din cauza filmelor de genul Harry Potter sau Stapanul Inelelor, toti broscoii au impresia ca au devenit peste noapte printese!

  Intrebari idioate de la oameni idioti : De ce dom'le reabiliteaza liniile de tramvai si nu da pensia municipala?!
  : De ce face un spital de pediatrie modern in loc sa bage canalizare in zona pictor rozenthal sau rafinorilor?!
  : De ce reabiliteaza hipodromul, care sa fim sincer este un simbol al orasului nostru lasat in paragina de toti primarii care s-au perindat?
  :De ce nu reabiliteaza blocurile din datorii la bugetul local si vrea sa le reabiliteze prin fonduri europene?
  :De ce nu a cumparat paragina de pe bulevard numita si "Casa casatoriilor" pe 1 milion de euro, dar in schimb a facut un super sediu vis a vis unde a centralizat intregul serviciu de evidenta a populatiei, inclusiv starea civila ca sa nu te mai plimbi de la vest la posta, de la posta pe Vasile Lupu s.a.m.d?
  :De ce nu a mai facut discriminare intre cei care stau la casa si cei care stau la bloc cum s-a facut pana anul trecut? Incepand cu anul trecut bebeficiaza de ajutorul de incalzire municipal aproape 60000 de ploiesteni
  E greu, greu de tot! Mai ales daca ai creierul mic si gura mare...
  • +8 (10 voturi)    
   Prietene ! (Vineri, 16 ianuarie 2015, 18:52)

   Silvian02 [utilizator] i-a raspuns lui BucescuAndrei Dragos

   Ai uitat un lucru important facut tot de acest tovaras ! Am fost de acord in anul 2013 cu impozitul pe cladiri marit cu 20 %, in 2014 s-a anuntat ca impozitul se plateste la nivelul anului 2013, FALS , l-am platit cu 50 % majorat. Raspunsul a fost ca in octombrie 2013 in sedinta de consiliu municipal s-a hotarat mansarda casei se plateste la nivelul parterului. Nu s-a anuntat nicaieri, totul a fost facut pe ascuns, gen PSD sau PCR.
  • +8 (12 voturi)    
   cât îți iese? (Vineri, 16 ianuarie 2015, 22:00)

   maxxie jazz [utilizator] i-a raspuns lui BucescuAndrei Dragos

   Cine te-o fi pus să bagi texte d-astea aici, nu e treaba mea. Cert e că cineva s-a sesizat. Tu fie ești plătit de primărie, fie ești vreun maciupici pesedist, fie postaci.
   Tu să nu îndrăznești să aperi pe unul care a câștigat alegerile în MIMIU și BEREASCA. Să nu cumva să deschizi gura și să spui CÂTE DATORII MAI ARE Bădescu la clanurile de rromi.
   Tu să tragi tare pe cât de inteligent este Bădescu.
   Problema e, NU NE INTERESEAZĂ unul care a câștigat alegerile așa.
   Vrei să-ți dau numele a 200 de străzi pe care le-a făcut Voloșevici și le-a stricat Bădescu cu groapa nova și alți atârnători la bunăstarea noastră?
   Vrei să-ți dau străzile pe care s-au plantat panseluțe în loc să se creeze locuri de muncă? Să scoți copaci ca să bagi alții?
   Să oferi moca, imediat ce ai pus mâna pe mandat, multe spații d-alea între-blocuri, ca să-și construiască oamenii de sistem case? Să apară noi supermarketuri în loc să existe parcări? Am 4 exemplu în 150 de metri aici, la mine în cartier.
   Să-ți dau NUMELE ălora care au luat bani cu sacoșa pentru voturi? Decebal, Pardalian și d-ăștia?
   Tu pe cine aperi, șmechere? Ești om de sistem? Ești mândru?
   O să te duci după Bădescu unde îi este locul. Curând.
  • -6 (6 voturi)    
   ca bine zici. (Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 5:13)

   tepes [utilizator] i-a raspuns lui BucescuAndrei Dragos

   Sa comunici? cred ca esti glumet,au mai incercat si altii,deageaba..
  • +3 (3 voturi)    
   raspunsuri (Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:17)

   FlorinOprea [anonim] i-a raspuns lui BucescuAndrei Dragos

   - reabilitarea liniilor d etramvai e o prostie imensa, deja au inceput sa se degradeze. Cu banii aia baga troleu pe toate liniile de transport in comun;
   - nici spital nu a facut, nici canalizare
   - scolile si spitalele nu au dotari decente si reabiliteaza hipodromul;
   - prin fonduri europene nu se pot reabilita, gata a fugit puiu cu ata, smecheriile lui volosevici care a imbracat in uniforma blocurile pe 10 km nu mai tin; si de ce nu si-ra reabilta fiecare casa proprietate si sa se ia din impozite? de ce nu ar reabilita termic si cociabele din mimiu?
   - nu el a facut superbul sediu, l-a cumparat;

   asa ca usor cu idiotenia pe scari ca se pare ca e la tine acasa!
   • -1 (5 voturi)    
    nu chiar (Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 16:23)

    Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui FlorinOprea

    Reabilitarea liniilor de tramvai nu e deloc o prostie deoarece, întâmplător, tramvaiul e cel mai eficient mijloc de transport în comun. Prostie a fost când au fost scoase unele linii. Pe de altă parte, e o prostie cum se face reabilitarea. De exemplu, nu se îngroapă în timpul ăsta cablurile furnizorilor de telefonie, internet, curent, etc. Iar mărețul primar spune că asta se va întâmpla mai târziu când, evident, vor fi iar sparte străzile și cheltuiți alți bani aiurea. Altă prostie este că nu s-a lucrat deloc în cele câteva zile cât a fost cald.
    Cât despre articol, insinuează multe dar spune destul de puține ca să își susțină acuzațiile. Faptul că se cheltuie bani nu e în sine rău, Ba chiar aș zice că e bine. Dar e foarte rău că banii se cheltuie prost doar că asta nu acoperă articolul. De exemplu, toată partea de sud-est a orașului a stat aproape doi ani plină de șanțuri ale celor de la distribuitorul de gaze. Iar acum, șanțurile s-au astupat atât de bine de parcă nici nu s-ar fi astupat. Dar primăria nu zice nimic. Și nici primarul, evident.
    • +4 (4 voturi)    
     tramvai (Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 17:46)

     FlorinOprea [anonim] i-a raspuns lui Andrei57

     nu poate eficient intr-un oras ca ploiestiul care are 2 linii care nu fac impreauna 20km. si care trece pe strazi inguste de 6 m latime: daca cade curentul sau se defecteaza tramvaiul (sunt niste dricuri pe roti vopsite pe afara sa arate bine) nu mai circula nimic. nu poate fi eficient daca tii in viata echipe de intretinere pentru vreo 20 de tramvaie. daca aduni toate costurile ai sa vezi ca de fapt costa mai mult decit troleul. asta daca nu te aburesc hotomanii care profita de existenta lui. alti primary mai cu cap au scos tramvaiele si orasele lor se dezvolta acum pe strazile deblocate de tramvaie. da, poate ca merge intr-un oras mare, cu strazi modern, nu ca amaritul asta de oras care arata ca la 1900 toamna: o strada mai mare de la nord la sud si atit, ca la Cocirtica dintre Maluri
     • -2 (2 voturi)    
      of (Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 18:48)

      Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui FlorinOprea

      Nu știu cum naiba se face de e cel mai eficient peste tot dar taman în Ploiești nu ar fi. Mai ales că nu te împiedică nimic să faci proiecte de extindere a rețelei. Hai să nu mai vorbim doar așa, de dragul de a critica. Pentru că, oricum, nici troleibuzele nu sunt prea bune pe străzile înguste din Ploiești. Eu cred că mai bine introducem ceva căruțe cu coviltir să nu ne mai facem griji pentru căderile de curent.
      • +2 (2 voturi)    
       OK (Duminică, 18 ianuarie 2015, 10:08)

       FlorinOprea [anonim] i-a raspuns lui Andrei57

       de acord sa facem o linie de tramvai care sa mearga pe rudului apoi pe podul de lemn spre mimiu, Alta pe bunavestire spre bariera unirii, si pe valeni si gageni, apoi alta pe mihai bravu ca tot abia au scos-o! si una pe postei spre bereasca! te-ai scos, ai umple ploiestiul de tramvaie si pe badescu&co de bani! ca de proiecte aiuristice nu ducem lipsa, e ca parcul ala din afara orasului. proiect sa fie! apropos, un troleu ramas in pana poate fi ocolit, tramvaiul nu, in plus troleul are si motor diesel, deci e mai independent!
 • 0 (10 voturi)    
  Minti crete (Vineri, 16 ianuarie 2015, 18:36)

  BucescuAndrei Dragos [anonim]

  Spunea un gazar mai jos ca Volosevici era popular, ca a facut si-a dres! Cu siguranta nu locuiesti in nicio zona unde fostul edil a construit parcarile alea care dupa nici 4 luni s-au umplut de gauri. Pun pariu ca tanarul gazar nu stie nici macar ca stadionul a fost construit din bani publici si datorii. Fostul edil a lasat o datorie de peste 3 milioane e euro firmelor care s-au ocupat de construirea stadionului. Mai bag si mana in foc ca nu ti-a reabilitat blocul! Altfel, incercai sa te abtii de la astfel de comentarii! Bunica mea locuieste in garsonierele alea din nord de pe Brumarelelor si s-a umplut de sobolani din cauza ca nu a fost ermetizata lucrarea si au ros sobolanii scartaietoarea, Ca de, in loc de fibra de sticla a folosit scartaietoare, mai faca si el un ban cinstit...
 • -6 (14 voturi)    
  Felicitari Iulian Badescu (Vineri, 16 ianuarie 2015, 18:53)

  OneaGeorge [anonim]

  Un primar bun care are de gand sa extinda acest oras. Chiar se vede dezvoltarea facuta de Dumneavoastra de cand sunteti primar la Ploiesti. Bravo cel mai bun primar pe care l-a avut Ploiestiul. Sa o tineti tot asa!
 • -7 (13 voturi)    
  Felicitari Iulian Badescu (Vineri, 16 ianuarie 2015, 19:21)

  ElenaRusu [anonim]

  Primarul Badescu este singurul care, intr-un singur mandat, face atatea schimbari intr-un oras gri care in 2 ani o sa aiba Hipodrom, un super parc si un spital intr-o cladire noua pentru copii. Chiar e mare lucru!
 • -7 (13 voturi)    
  De facut tot le va face ! (Vineri, 16 ianuarie 2015, 19:26)

  Mihaelaqaz [utilizator]

  Eu nu am crezut in acest primar. Mai are de rezolvat niste probleme, dar face cu cap. Mi s-a parut foarte tare faptul ca a facut rost de bani europeni si ca a dat transport public gratuit. A preferat s fie injurat cu liniile de tramvai ca sa poata repara arterele principale. A deschis niste tronsoane iarna. A fost ok. El e injurat pentru ca tot orasul este un mare santier. De facut le va face si sunt sigura de asta. ! :)
  • +3 (7 voturi)    
   transport gratuit pe naiba (Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:31)

   FlorinOprea [anonim] i-a raspuns lui Mihaelaqaz

   tot noi platim prostilor transportul asa zis gratis din impozitele muncite de voi; stiti ce se putea face cu banii aia, vreo 40 milioane de euro pina acum? in interes general (dotari scoli si spitale). Si mai stiti ca a crescut cu 30% numarul de calatori transportati pentru care platiti suplimentar.
   Si inca ceva pentru toti bucestii, qazi, rusii, onestii, ghilasii, darenii postaci: stiti ca bugetul ploiestiului este de 100 milioane euro si al clujului de 260 milioane. acolo se vede diferenta in ceea ce priveste ceea ce face un primar cu viziune cu orasul; nici un primar de pina acum (ceva, ceva mai vedea Savulescu) nu a avut viziune asupra orasului: suntem ca un sat mare in care se circula pe o singura strada; daca pica podul de la gara pe unde mai circulati? toate orasele au strazi de ocolire a centrului, circulatia nu se aglomereaza generind poluare, pierdere de timp si nervi pentru toti, si pentru cei cu autoturisme si pentru cei cu transportul in comun.
   voi cei care aplaudati pe acest primar inept poate ca va va oferi o lucuinta anl din cosminele, ca acolo va sta noua protipendada a ploiestilor, evident pe bani publici! si mai va invit sa vizitati singura mare realizare (ca alta nu are pina acum): parcarea supratetajata construita pe jumatate de strada la 200 m de o parcare care 70-80% e goala; halal viziune!
  • +5 (5 voturi)    
   nimic nu e gratis! (Duminică, 18 ianuarie 2015, 10:21)

   q1953 [utilizator] i-a raspuns lui Mihaelaqaz

   Coana Mihaela!
   Gratis primesti numai aerul si apa de ploaie!
   In rest totul se plateste!
   ///
   Pentru transportul "gratuit" platesc cei care achita impozitele pe case, masini, etc.
   Ai inteles?
 • -4 (8 voturi)    
  Halal societate ideala (Vineri, 16 ianuarie 2015, 20:22)

  mariaghilas [utilizator]

  O societate ideala e usor de imaginat. O societate ideala cu romani e aproape imposibil de imaginat, d-apoi de realizat.
  Suntem prea departe de conceptul de conationali oameni si mai aproape ca niciodata de rengul animal.
  Daca ar fi sa zic ca vom fi alturisti, ca nu vom mai vana greselile altora, ca nu vom mai creea succese pe ruinile altora, as descrie o realitate de basm.
  Acest articol ma scarbeste intr-un hal fara de hal. In loc sa se incurajeze un om bun sa realizeze lucruri bune in continuare, se arunca cu noroi.
  E clar ca aceasta campanie e facuta in scop politic sa denigreze integriatatea Primanului din Ploiesti!!!!!
  Oamenii cu putina CULTURA, NU PUN BOTUL LA ASEMENEA ABERATII!!!!
  Sunt multe proiecte pe bani europeni si nu pe imprumuturi! Sunt puncte de lucru in tot orasul. Nu-mi amintesc ca sibienii sau bucurestenii sa se fi plans cand li se moderniza orasul chiar daca era praf, gropi si trafic infernal!
 • -3 (7 voturi)    
  asd (Vineri, 16 ianuarie 2015, 21:10)

  DarenDaren [anonim]

  Ce au facut alti primari pentru orasul Ploiesti , ce au aratat oamenilor , ce au lasat in urma lor ????
  Sunt linistit ca la Ploiesti ajung fonduri europene in conditiile in care ultima conducere a lasat o gaura neagra in bugetul local. Pe bune!
  • +5 (5 voturi)    
   acusi sa vezi gaura (Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 11:21)

   FlorinOprea [anonim] i-a raspuns lui DarenDaren

   sa vedeti ce o sa platiti voi toate platile refuzate de UE pe motiv de minareli cu fondurile europene; deja sunt la 10% din costul liniei de tramvai
   Si ce fericiti o sa fiti voi cind ca veti plimba cu trambaiele alea de le curg suruburile pe liniile modernizate. ///
 • +9 (9 voturi)    
  Postaci (Vineri, 16 ianuarie 2015, 22:02)

  maxxie jazz [utilizator]

  Îi este frică. După numărul de comentarii PRO, tremură!!! Invazie de postaci. P-ăștia cine îi plătește? presupun că sunt oameni cumsecade :)
 • +8 (8 voturi)    
  Rusine! (Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 13:49)

  amariuta [utilizator]

  Cel mai urat si neingrijit oras din Romania este Ploiestiul! In zona halelor este o tziganie de nedescris.
 • -2 (4 voturi)    
  Lupul striga lupul (Duminică, 18 ianuarie 2015, 0:08)

  RazvanYakuza [anonim]

  Ma baieti s-au terminat alegerile prezidentiale, nu v-ati saturat sa luati bani de la Iohannis pt articole de genul asta? Aaaa dar stai ca urmeaza alegerile pt Primarie.Sunteti josnici. Nu am vazut in viata mea atatea tampenii puse la un loc . Veti vedea voi , din cauza unora ca voi am ajuns asa, si mi-e teama ca va fi si mai rau,dar ma bucur ca poate peste un an doi va veti da seama ce greseli faceti, si cine este Iohannis. Deja Diaspora este revoltata pe Iohannis din cauza ca vrea sa il puna pe Mihai Ungureanu Prim-ministru, adica vrea sa aduca oamenii lui Basescu din nou la putere, si sa nu-mi spuneti ca Basescu e baiat bun ca sunt milioane de oameni care sunt impotriva lui. Lupul striga lupul.
  ATI AUZIT DE FONDURI EUROPENE ? DACA NU ERA BADESCU SA LE ACCESEZE ,va uitati lung la alte orase ca sunt modernizate si al nostru este saracacios si vai de el. Il felicit pe Iulian Badescu pentru ce a facut si face in continuare pentru orasul nostru.
  • +3 (3 voturi)    
   sfat (Duminică, 18 ianuarie 2015, 10:01)

   FlorinOprea [anonim] i-a raspuns lui RazvanYakuza

   Ia-l acasa la tine sa faca cu casa ta ce face si cu orasul! Ce zici, te incumeti? I-ai da si fata de nevasta?
   Important e ce faci cu banii, nu ca ii imprumuti. Ideea este ca el n-a scis nici o cerere de fonduri europene, le-a facut volosevici. Alt guguman, a propus un parc in afara orasului, ca aia de faceau parcuri prin paduri!
 • -1 (1 vot)    
  Nu inteleg "articolul" (Duminică, 18 ianuarie 2015, 11:43)

  Gigi Kent [utilizator]

  Am citit primul rand. Reabilitare tramvai pe fonduri europene. Era sa cred ca e articol de "publicitate". Dupa aceea am vazut ca a fost primarele de Ploiesti la baschet cu Ponta. E lovitura!
  Daca are ceva probe de natura penala sa mearga autorul la DNA. Sunt convins ca il primesc cu bratele deschise. Cel mai tare m-a distrat "Una dintre firme duce la Sorin Ovidiu Vintu.". Banuiesc ca firma a fost recomandata de Ghita. He he.
  O sa o sun pe bunica'mea sa o intreb care mai e miscarea prin Ploiesti. Ultima oara cand am trecut pe acolo m-am dat cu autobuzul cumparand bilet prin SMS. Si mi s-a parut foarte simpatic.
 • +2 (4 voturi)    
  Hai DNA!!!! (Duminică, 18 ianuarie 2015, 13:16)

  TzepooTzep [anonim]

  HAI CU DNA!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Reabilitare linie tramvai Ploiesti (Joi, 26 februarie 2015, 23:31)

  GICOMANU [utilizator]

  Atentie la portiunea de linie de tramvai reabilitata din dreptul blocului Baumaister-Vest.1. in loc de pietris la fundatie s-a pus ARGILA,2.portiunile laterale betonate haotic.3.extragerea vechii linii facute fara o taiere prealabila a marginilor asfaltului a dus la deteriorarea carosabilului,Ce firma lucreaza aceasta portiune sa fie data afara ,acolo sunt banii mei.URGENT.Am si fotografii cu ARGILA pusa astazi 26.02.2015 nici nu poate sa o imprastie.
 • +2 (2 voturi)    
  Ploiesti primar jigodie de doi bani (Duminică, 5 aprilie 2015, 4:54)

  nonelute [utilizator]

  Atata timp cat voi generatia tanara care v-ati nascut dupa 1989 continuati sa votati ca oile cu fostii securisti, fostii activisti ai PCR sau cu urmasii lor(copiii, nepotii,finii,nasii, etc) niciodata nu veti reusi sa construiti o Romanie moderna care sa concureze cu tarile avansate economic, militar, social.
  Fostii securisti si activisti ai PCR au fost, sunt si vor fi niste incapabili puturosi, hoti, needucati , borfasi care n-au avut si nu vor avea vreodata constiinta si patriotismul ca a fura si jefui cetatenii propriei tale tari este cea mai mare crima si cel mai mare pericol pentru securitatea nationala. Este dusmanul de moarte al democratiei si statului de drept.
  Legile din Romania sunt o gluma de prost gust comparativ cu legile americane.
  Niciodata nu veti innainta cu un singur milimetru cu oameni de tipul lui Ponta ,Ghita, Badescu, care sunt niste scursuri al vechiului regim comunist. Nu conteaza ca nu au fost membrii PCR , important este ca au primit educatia de la fostii mafioti comunisti, fie ca sunt din propriile lor familii sau din partidele in care sunt ei inregimentati.


Abonare la comentarii cu RSS
Proiect initiat de HotNews.ro si Freedom House Romania
Proiect finantat de Comisia Europeana

Platforma initiata de Freedom House si Asociatia Actori Europeni, cu sprijinul HotNews.ro in cadrul programului „Combaterea fraudei in achizitii publice”, derulat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin „Programul de prevenire si lupta contra criminalitatii” – Directia Generala Afaceri Interne.

Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Aceasta sectiune nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene sau a vreunuia dintre partenererii implicati in derularea proiectului. Este o platforma pusa la dispozitia publicului care isi propune sa ajute la transparentizarea procesului de achizitii publice si la monitorizarea unor dosare importante care se afla pe rolul instantelor.

Pentru informatii despre activitatea Comisiei Europene va invitam sa vizitati adresa web a Reprezentantei CE in Romania si pagina Comisiei Europene. Informatiile despre programe finantate de Uniunea Europeana sunt accesibile in sectiunea granturi a site-ului Comisiei Europene.

Proiectul „Combaterea fraudei in achizitiile publice” urmareste sa aiba un efect benefic atat asupra capacitatii institutionale a autoritatilor romane de a solutiona cazurile de frauda, coruptie si alte infractiuni in achizitii publice, cat si asupra posibilitatilor acestor institutii de a coopera.

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by